Spilltips: Argentina klarer ikke stoppe brasiliansk suksess på hjemmebane

Brasil Argentina spilltips

Vi er inne i den siste uken av Copa America, og ukens første semifinale er vertsnasjon Brasil mot Argentina, på samme arena man tapte sin forrige semifinale, i 2014.

Argentina jakter sin tredje strake finale, i visshet om at de to foregående har endt med tap mot Chile etter straffesparkkonkurranser. Brasil har ikke vært i en finale siden 2007, den gang endte det med seier, mot nettopp Argentina.

Brasil – Argentina
Estádio Mineirão, Belo Horizonte
Copa America, semifinale
Onsdag klokken 02:30

Stadion med vonde minner for Brasil

Kampen skal spilles på Estádio Mineirão i Belo Horizonte. Det er samme stadion som Brasil spilte sin forrige mesterskaps-semifinale. Det var kampen Brasil ble ydmyket 1-7 av Tyskland i VM på hjemmebane i 2014.

Dette er første gang Brasil spiller landskamp på stadion siden den gang, og selv om Brasils tropp består av profesjonelle spillere som ikke blir påvirket av dette under kamp, vil det utvilsomt vekke vonde følelser til en viss grad for store deler av troppen. Og blir det et stygt tap, vil selvsagt dette faktum bli trukket frem som en mulig grunn.

Tapt fire av de fem siste finalene

Argentina har ikke nytt suksess i Copa America siden 1993, da de vant finalen mot Mexico. Så gikk det elleve år før de nådde en ny finale, da det ble tap for Brasil på straffespark. Også finalen i 2007 ble tapt mot Brasil, før de to siste finalene har endt med tap for Chile.

Med andre ord har Argentina vært et av finalelagene i fire av dem fem siste finalene i Copa America, og alle sammen har endt med tap. Til tross for det er Argentina fortsatt det landet som har vunnet Copa America nest flest ganger, med sine 14. Det er én mindre enn Uruguay, som er mestvinnende med sine 15.

Forventede lagoppstillinger

Brasil: Alisson; Alves, Marquinhos, Silva, Sandro; Arthur, Casemiro; Jesus, Coutinho, Everton; Firmino

Argentina: Armani; Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Paredes, Lo Celso; Messi; Aguero, Martinez

Spilltips: Brasil vinner

Man er nok litt vel overtroisk om man tror at det faktum at kampen blir spilt på samme stadion som man tapte 1-7 i sin forrige semifinale, kommer til å være utslagsgivende for resultatet i natt.

Brasils tropp består av svært profesjonelle spillere, som ønsker å gi det brasilianske publikum en god opplevelse på hjemmebane. Riktignok var ikke kvartfinalen mot Paraguay voldsomt imponerende, Brasil trengte straffesparkkonkurranse for å avansere, men i gruppespillet var det mye godt spill.

Argentina på sin side imponerte ingen i hverken gruppespillet eller i kvartfinalen, og det er fortsatt en gåte hvordan dette stjernegalleriet ikke klarer å spille bedre fotball sammen enn det de gjør, og har gjort i mange, mange år nå.

Vi tror hjemmefordelen er stor i dette oppgjøret, og føler oss veldig komfortabel på at dette brasilianske laget er bedre enn det argentinske, p.t.

Vi har ingen tro på en 2014-reprise, og går for Brasil-seier til oddsen 1.85 hos Unibet!

TV og live stream

Du kan se kampen hos Unibet om du er en aktiv kunde hos dem. En aktiv kunde vil si at du enten har penger disponibelt på konto, eller har brukt kontoen til å plassere et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler