Spilltips: Junior Moraes og Shakhtar underdogs hjemme mot Manchester City

Shakhtar Donetsk er enda ubeseiret i gruppespillet etter å ha spilt 2-2 både hjemme mot Hoffenheim og borte mot Lyon. I hjemlig serie har de vunnet 10 av 12 kamper så langt, og Shakhtar leder serien med to poeng ned til Dynamo Kiev.

Shakhtar Donetsk – Manchester City
OSK Metalist stadion, Kharkiv
Champions League, gruppe F
Tirsdag klokken 21:00

Et annet lag som også leder den hjemlige ligaen er Manchester City. Pep Guardiolas menn har enda ikke tapt i Premier League, og etter ni seriekamper ligger laget på delt førsteplass med Liverpool, men med bedre målforskjell.

I helgen ble det hele 5-0 over forrige sesongs overraskelseslag Burnley. Hele fem forskjellige målscorere sørget for at Manchester City nå har hele 26 scorede mål på ni seriekamper.

I den forrige Champions League-kampen startet Hoffenheim med et smell da de gikk opp i 1-0 allerede etter ett minutt spill. Men Sergio Agüero reduserte allerede syv minutter senere, mens David Silva sørget for seieren da han utnyttet et sovende Hoffenheim kun tre minutter før full tid.

Shakhtar Donetsk på sin side så lenge ut til å vinne borte mot Lyon etter at Junior Moraes scoret både 1-0 og 2-0 rett før og etter pause. Men Moussa Dembélé og Léo Dubois vill det annerledes, og sørget for 1-2 og 2-2 i henholdsvis det 70. og 72. minutt.

Lagnyheter

Pep lot Raheem Sterling sitte på benken under hele oppgjøret mot Burnley på lørdag, trolig med de kommende kampene mot Shakhtar og Tottenham i tankene. Han erstatter trolig Leroy Sane i startoppstillingen, og får muligens selskap av Kevin De Bruyne, som fikk sine første spilleminutter i helgens ligakamp siden kneskaden i midten av august.

Kyle Walker, Ilkay Gundogan og Danilo er alle usikre, men førstnevntes skade skal ikke være alvorlig, og blir trolig å se i startoppstillingen.

Paulo Fonseca kan glede seg over at det kun er én spiller som er usikker grunnet skade i Shakhtar-troppen. Kaptein Taison skadet kneet sitt i starten av måneden og kveldens kamp holder hardt for brasilianeren.

De to lagene havnet i samme gruppe i Champions Leagues gruppespill også forrige sesong, da ble det én seier hver på hjemmebane.

Forventede lagoppstillinger

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Matvyenko, Krivstov, Rakitskiy, Ismaily; Maycon, Stepanenko; Marlos, Patrick, Taison; Moraes

Manchester City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Mendy; David Silva, Fernandinho, De Bruyne; Mahrez, Aguero, Sterling

TV og live stream

Det er Viasat og TV2 som har rettighetene til å sende Champions League denne sesongen, og denne kampen er tilgjengelig på Viasport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

  • Fan av Premier League? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Spilltips

Manchester City ser minst like farlig ut i år som de gjorde i fjor, og med de fleste nøkkelspillerne klare og friske skal de bli svært vanskelig å stoppe i kveld. Det til tross for at Shakhtar har er ubeseiret på sine siste 15 hjemmekamper i Europa, der 11 av dem har endt med seier. Men med nysigneringen Junior Moraes på laget, som har scoret 12 mål på sine 15 kamper så langt, skal du ikke se bort ifra at hjemmelaget putter et mål eller to

Odds Bookmaker Bonus Link
2.75
Unibet
1000 kr

Vi går for Manchester City-seier i tillegg til at begge lagene scorer til 2.75 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler