Spilltips: RB Salzburg fortsetter målbonanzaen på hjemmebane

Red Bull Arena Salzburg

RB Salzburg og Erling Braut Haaland er klar for sin andre hjemmekamp i Champions League etter at de vant den frøste hele 6-2, og møter betydelig bedre motstand denne gang, i form av Napoli.

Forrige mesterliga-oppgjør for Salzburg endte med et hederlig 3-4-tap for Liverpool på Anfield. Napoli vant 2-0 hjemme mot Liverpool, men måtte klare seg med uavgjort borte mot Genk for tre uker siden.

RB Salzburg – Napoli
Red Bull Arena, Salzburg
Champions League, gruppe E
Onsdag klokken 21:00

Gikk målløs av banen i helgen

Etter å ha vært ute med en skade en stund, og blant annet gått glipp av begge EM-kvalifiseringskampene til Norge tidligere i måneden, var Erling Braut Haaland tilbake for Salzburg i helgen.

Men det norske stjerneskuddet måtte forlate banen målløs etter 61 minutter i bortemøtet med Sturm Graz. Kampen endte 1-1, ubeseirede Salzburgs andre poengtap i hjemlig serie så langt denne sesongen.

Dermed står 19-åringen fortsatt på 18 mål totalt denne sesongen, fordelt på 12 kamper i østerriksk Bundesliga, hjemlig cup og Champions League. Han har i tillegg bidratt med fem målgivende pasninger på de 12 kampene.

Faller ifra i tittelkampen

Nok en sesong er det Napoli man har regnet med vil bli den største utfordreren til Juventus om Serie A-gullet, men etter åtte serierunder er Napoli allerede seks poeng bak den gamle damen.

Det er selvsagt nok av poeng igjen å spille om, men Napolis noe ustabile sesongstart kan tyde på at det heller ikke i år blir gull til laget fra Sør-Italia. Hardt satsende Inter ser ut til å være laget som er nærmest tidligere Napoli-trener Maurizio Sarris Juventus-lag denne sesongen.

Lagnyheter

Salzburgs hovedtrener Marsch er uten veterankeeper Alexander Walke på grunn av en fotskade, mens den sentrale midtbanespilleren Antoine Bernede forblir på sidelinjen. Ungdommene Jasper van der Werff og Mohamed Camara er ikke blitt inkludert i Champions League-troppen.

Ancelotti er uten flere forsvarsspillere på grunn av skader, Nikola Maksimovic og venstreback Mario Rui lider begge av muskelproblemer.

Høyreback Elseid Hysaj er ute på grunn av et brudd i brystbenet etter et fall, mens angriper Hirving Lozano er tvilsom p ågrunn av en ankelskade.

Lorenzo Tonelli, Leandrinho og Amato Ciciretti er også utelatt fra Serie A-klubbens Champions League-tropp, og er ikke tilgjengelige i kveld.

Forventede lagoppstillinger

RB Salzburg: Stankovic, Nissen, Onguene, Wober, Ulmer; Takumi, Mwepi, Junuzovic, Szoboszlai; Haaland, Hwang

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Ghoulam; Callejon, Allan, Fabian, Insigne; Milik, Mertens

Spilltips: Over 1.5 mål til RB Salzburg

RB Salzburg har enda til gode å gå målløs av banen denne sesongen, totalt 15 tellende kamper har det blitt så langt. I samtlige hjemmekamper har østerrikerne scoret fire mål eller mer, inkludert seks hjemme mot Genk i den første gruppespillskampen i Champions League.

Så skal det sies at Napoli har gått av banen med smultringen intakt fem ganger så langt i høst. Men vi forventer at Salzburg går like hardt ut på hjemmebane mot Napoli som de gjør mot Rheindorf Altach, og at Ancelottis menn også skal bli godt svette i kveld.

Over 1.5 mål til Salzburg gir 1.75 i odds hos Rizk.

Hjemmeseier til 2.70 er også et fint spill, elller Hjemmeseier og pengene tilbake ved uavgjort til 1.90.

TV og live stream

Du får sett dette oppgjøret på Viasport 3 og på strømmetjenesten Viaplay.

Kampstart er klokken 21:00.


QUIZ: Klarer du å gjette alle klubbene og landene Cristiano Ronaldo har scoret mot?


Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler