Spilltips: RB Leipzig sikrer historisk finalebillett

Spilltips: RB Leipzig sikrer historisk finalebillett

Vi setter pengene på RB Leipzig i «penge»oppgjøret mot Paris Saint-Germain i kveld. Ingen av klubbene har spilt finale i Champions League før, og vi tror de franske mesterne må vente minst nok et år på sin sjanse. I finalen venter enten Lyon eller Bayern München. De fleste vil si seg enig i at kvaliteten i PSG-laget er større enn hos tyskerne, når man ser spillerne Thomas Tuchel har til sin disposisjon.

Men RB Leipzig skal ikke avskrives, og deres seier mot Atletico Madrid forrige runde viser at de hører hjemme her i sluttfasen av denne konkurransen. Gitt de respektive oddsene som tilbys i markedet, er de virkelig gode pengene å hente på en Leipzig-seier.

RB Leipzig kan fint stå for nok en overraskelse, og avansere videre til finalen – de er et bedre trent lag og deres taktiske fleksibilitet under manager Julian Nagelsmann kan hjelpe dem å overvinne et lag med åpenbart overlegne individer.

Det blir i så fall en blandet reaksjon rundt om i fotball-Europa, der flertallet av spesielt fans rundt om ser på RB Leipzig som selve symbolet på det som er galt med den moderne fotballen. Men selve spillet, og prestasjonene de viser om dagen, kan ingen ta fra hverken trener eller spillere.

Vi tror det blir et tett oppgjør, og vi ser for oss en kamp helt til dommeren blåser av, og gjerne gjennom tilleggstiden også. Derfor får vi for RB Leipzig-avansement til oddsen 3.20 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler