Spilltips: Molde avanserer mot Arne Erlandsens KuPS

Molde KuPS spilltips

Molde er klar for sitt første av potensielt fire hindere for å nå sitt første europeiske gruppespill siden 2015. På motsatt banehalvdel venter de finske regjerende mesterne, KuPS. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Det blir ingen returoppgjør i Finland, og hvem som avanserer skal avgjøres på Aker stadion i kveld, enten på 90 minutter, ekstratid eller straffesparkkonkurranse.

Motstanderne KuPS vant den finske toppdivisjonen, Veikkausliiga, i fjor for første gang siden 1976. Det er dermed første gang de deltar i en Champions League-kvalifisering siden 1977.

De to seneste sommerne har de deltatt i Europa League-kvalifiseringen, der det endte med 1-2-tap sammenlagt mot FC København i første runde i 2018 og 0-1 mot Legia Warsawa i fjor. To knepne tap over to kamper mot relativt god motstand med andre ord.

Molde har kommet seg helt til playoff-runden i Europa League-kvaliken de seneste to sesongene, der det dessverre har endt med 3-4-tap mot Zenit og 2-3-tap mot Partizan.

Arne Erlandsens menn har hatt en god start på den nye sesongen i Finland, og står med null tap og 16 poeng etter åtte kamper, noe som holder til tabelltopp.

Det har lugget fælt for Molde i det siste, og de regjerende mesterne står med tre tap på sine fire siste ligakamper. Det begynner å haste med å finne tilbake til den gode formen, eller så står både ligatittel og Europa-avansement i stor fare.

Med tanke på formen til de to lagene, og de knepne tapene KuPS har lidd i Europa de siste to sesongene, tror jeg dette blir et tett oppgjør.

Men jeg tror Molde har nok kvalitet til å trekke det lengste strået. Jeg går for Molde-seier pluss at begge lagene scorer til oddsen 2.60 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler