Midtstopperkrise for Liverpool før møtet med Bayern i Champions League

Liverpool Bayern Munchen spilltips

To tidligere vinnere av Champions League møtes i kveld, allerede i åttendelsfinalene, når fjorårets tapende finalist Liverpool møter vinnerne for seks år siden, Bayern München.

Liverpool – Bayern München
Anfield stadion, Liverpool
Champions League, 8-delsfinale
Tirsdag klokken 21:00

Jürgen Klopp har noen store valg å ta i forsvarsleddet, der både skader og karantener gir tyskeren skikkelig hodebry. Stopperstjernen Virgil Van Dijk er ute med karantene, mens både Joe Gomez og Dejan Lovren er ute med skader.

Det betyr at vi trolig får se Fabinho som midttopper ved siden av Joel Matip, den eneste tilgjengelige fullverdige midtstopperen i Liverpool-troppen.

Men det er også problemer for Niko Kovač. Han må klare seg uten både Arjen Robben, Renato Sanches og Corentin Tolisso. Men på den positive siden ser det ut til at Kingsley Coman og Jerome Boateng rekker oppgjøret. Thomas Muller er suspendert.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Keita; Salah, Firmino, Mane

Bayern Munchen: Neuer; Kimmich, Sule, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago; Gnabry, James, Coman; Lewandowski

Spilltips: Lewandowski scorer

Liverpool er små favoritter hos bookmakerne i dette oppgjøret, til tross for at laget lider av flere fravær i forsvarsleddet, i tillegg er Roberto Firmino svært usikker til kveldens kamp.

Det er faktorer som gjør at vi ser på Bayern som favoritter i kveld, ikke minst på grunn av den ekstreme erfaringen troppen besitter. Og en av de mest erfarne av dem alle, er Robert Lewandowski.

Polakken er allerede toppscorer i turneringen med sine åtte mål på seks gruppespillskamper, og det er langt fra usannsynlig at 30-åringen fortsetter på Anfield i kveld.

Målsnittet i Bundesliga er ikke like overbevisende som det har vært i tidligere sesonger, med 13 mål på 21 ligakamper så langt denne sesongen.

Men i dag blir det nok et mål av den polske stjernen, tror vi.

Det gir fine 2.50 i odds his Unibet!

TV og live stream

TV 2 og Viasat deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan derfor ses på TV2 Sport 1, og på strømmetjenestene TV 2 Sumo og Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler