Spilltips: Nok en uavgjort for Rosenborg i Nord-Irland?

Linfield Rosenborg spilltips

Rosenborg skal prøve å kvalifisere seg til sitt fjerde Europa League-gruppespill på fem år i sommer. Første hinder ut er nordirske Linfield, og her er vårt spilltips til oppgjøret i Nord-Irland.

For tredje gang i historien står Linfield i veien for Rosenborg i deres jakt på europeisk suksess. Rosenborg har avansert de to foregående gangene, men aldri vunnet mot Linfield på bortebane.

Linfield FC – Rosenborg BK
Windsor Park, Belfast
Champions League, 1. Kvalikrunde
Onsdag klokken 20:45

Linfield godt vant med norsk motstand

Men Linfield har ikke kun møtt Rosenborg av norske lag før, laget fra Nord-Irland har møtt både Lillestrøm, Stabæk og Vålerenga i Europacup-sammenheng før, dog en god del år tilbake i tid.

I 2002/03-sesongen møtte dem Stabæk i kvalifiseringen til det som den gang het UEFA-cupen. Det endte med 1-1 hjemme og 0-4-tap borte på Nadderud. I 1978/79 spilte man 0-0 hjemme og tapte 0-1 borte mot Lillestrøm. I 1987/88 klarte man 1-1 på Åråsen da man nok en gang møtte Lillestrøm, men tapte 2-4 hjemme i Nord Irland.

Og helt tilbake i 66/67-sesongen møtte man Vålerenga til dyst i Europacupen. Her spilte man nok en gang uavgjort hjemme, nærmere bestemt 1-1. Men i motsetning til resten av de norske lagene har Linfield gode minner fra møtene med Vålerenga, for de vant nemlig hele 4-1 i Oslo.

For Rosenborgs del har man møtt ett annet nordirsk lag, Crusaders. Det har endt med 9-3 og 4-0 sammenlagt. Begge gangene i den første kvalikrunden av Europa League, i henholdsvis 2014/15 og 2013/14.

Linfield vant den nordirske serien forrige sesong, syv poeng foran Ballymena United. Det var Linfields 53 ligatittel i historien, som ikke overraskende er klart mest i Nord-Irland. Faktisk er det bare skotske Glasgow Rangers som har flere hjemlige ligatitler, med 54.

Adgenbenro usikker, men med troppen

Eirik Horneland har valgt å ta med 19 mann i troppen som i dag reiser til Belfast. Både Yann-Erik de Lanlay og Pål-André Helland er med i troppen etter at begge måtte stå over mot Ranheim.

Ungguttene Mikael Tørset Johnsen og Erik Botheim har reist på samling med G19-landslaget, og er derfor uaktuelle til begge oppgjørene mot Linfield.

Spilltips: Uavgjort

Rosenborg har hatt en skuffende sesong så langt, men formen er oppadgående og Rosenborg er favoritter mot de nordirske mesterne.

Eirik Horneland og co har allerede unnagjort helgens serierunde i Eliteserien, og har dermed spillefri frem til returoppgjøret neste uke. Vi får dermed etter alle solemerker se et toppet RBK-lag i dette oppgjøret.

Men Rosenborg har vært her to ganger tidligere og aldri vunnet. Vi tror det kan bli seigt også denne gangen. Nordirene har legenden Roy Carroll i mål, Rosenborg har meget ineffektive spisser.

Vi går for uavgjort til fine 4.25 i odds hos Unibet.

TV og live stream

TV 2 har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret i Norge. Kampen kan derfor ses på TV 2 Sport 1 og på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Unibet sender også vanligvis de første kvalifiseringsrundene for sine aktive kunder. Vi kommer tilbake så snart det er mer informasjon om de kommer til å sende kampen eller ikke.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler