Spilltips: Målrikt i kveldens norsk-duell i Champions League

Genk fans

Den mest spennende Champions League-kampen i kveld sett med norske øyne er kampen mellom Genk og RB Salzburg. Vi tror det kan bli en underholdende affære.

KRC Genk – RB Salzburg
Luminius Arena, Genk
Champions League gruppe E
Onsdag klokken 21:00

Erling Braut Haaland er endelig friskmeldt og meldes klar for Red Bull Salzburgs bortekamp mot Genk i kveld. Det lover godt for oss relativt nøytrale tilskuere.

Utgangspunktet før avspark er at Genk må vinne for at håpet om tredjeplass i gruppen og avansement til Europa Leagues utslagsrunder enda skal leve. Det betyr åpne rom for et offensivt sterkt Salzburg-lag å boltre seg i. Men gjestene er ikke akkurat gjerrige bak selv.

De to klubbene har sluppet inn henholdsvis 12 og 10 mål hver så langt i gruppespillet, så oddsen på at dette ender 0-0 er ikke akkurat lav.

Fikk sparken

Genk har fått ny trener siden forrige Champions League-kamp. Felice Mazzu fikk sparken for to uker siden etter fem svake måneder bak spakene i Sander Berges klubb. Jumbo i CL-gruppen og en niendeplass så langt i den belgiske toppdivisjonen fikk ledelsen i klubben til å ta grep.

Ny sjef er tidligere Stuttgart- og Hamburg-trener Hannes Wolf. 36-åringen leder et lag i en europeisk kamp for første gang i sin karriere. Hans største bragd er å ta Stuttgart opp i Bundesliga for to år siden.

Og det er litt av en oppgave. Med ett poeng på de første fire kampene i gruppespillet har Genk ingen muligheter til å ta en av de to øverste plassene, men med seier går man opp a poeng med RB Salzburg på tredjeplass.

Mistet toppscorer-tittelen

Motsatt oppgjør tidligere i høst ende med hele 6-2 til Salzburg, en kamp kjent mest for Braut Haalands hattrick.

Det var hans første tre mål av totalt syv så langt i dette gruppespillet, og med Robert Lewandowskis fire mål mot Røde Stjerne i går trenger nordmannen nok et hattrick for å tangere turneringens nye polske toppscorer.

Ikke usannsynlig, og vi har definitivt troen på at både han og Salzburg kan putte et par mål i kveld. Sander Berge og Genk er heller ikke ufarlig.

Derfor er vårt spilltips over 3.5 mål til oddsen 1.90 hos Unibet!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler