PSG – Bayern München – Spilltips: Bayern løfter sitt sjette CL-trofé

Champions league finale psg bayern munchen spilltips

Endelig er det klart for Champions League-finalen, et par måneder på overskudd. PSG er klar for sin første finale i historien, men på motsatt banehalvdel venter fem ganger tidligere vinnere Bayern München.

Kampen spilles på Benfica sin hjemmebane i Lisboa, Estádio da Luz. Og som vi alle vet nå, så spilles kampen uten tilskuere.

Dette blir Bayern München sin ellevte finale i verdens gjeveste klubbturnering. halvparten av de ti foregående har endt med seier, senests i 2013 da Bundesliga-rival Borussia Dortmund ble slått 2-1 på Wembley.

Paris Saint-Germain har aldri før spilt en finale i Champions League, og dette har vært det store målet for klubben etter at Tamim bin Hamad Al Thani, Emir av Qatar, kom inn på eiersiden i 2011. Eller, rettere sagt er målet å vinne turneringen, og tap her sørger for at presset i Paris er minst like stort neste sesong.

Bayern har vært nesten urovekkende gode nå i sluttspillet, og blir til tross for PSG sine kvaliteter og stjerner regnet som ganske klare favoritter for en Champions League-finale å være. Jeg føler meg også trygg på at det tyske maskineriet sikrer seieren.

Men PSG har også kvaliteter til å bidra til at dette blir et artig oppgjør å se. Og kun åtte av de siste ni Champions League-finalene har endt med at kun ett av lagene har scoret, i fjor.

Derfor går jeg for Bayern-seier etter full tid pluss at begge lagene scorer til 3.10 hos unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler