Spilltips: Finalearenaen klar for batalje mellom Atletico Madrid og Juventus

Wanda Metropolitano atletico madrid juventus spilltips

Juventus blir av mange sett på som den største favoritten til å løfte Champions League-trofeet denne sesongen, men møtes i kveld en tøff oppgave i form av Atletico Madrid på årets finalearena.

Atlético Madrid – Juventus
Wanda Metropolitano, Madrid
Champions League, 8-delsfinale
Onsdag klokken 21:00

Wanda Metropolitano er nemlig arenaen årets finale i Champions League blir spilt på. Arenaen som tar 68 000 mennesker sto ferdig renovert for bare to år siden, og er i dag hjemmearenaen til Atletico Madrid.

Med andre ord har kveldens hjemmelag en ekstra gulrot når det gjelder å komme seg til finalen, å spille finale på egen hjemmebane vil selvsagt gi laget en ekstra dimensjon og motivasjon.

Men før man i det hele tatt skal tenke på finale i den rød-blå delen av Madrid venter en gedigen oppgave i form av to kamper mot Cristiano Ronaldo og Juventus.

De regjerende italienske mesterne leder Serie A nok en gang suverent, hele 13 poeng foran Napoli. Atletico på sin side er nummer to i La Liga, syv poeng bak ligaleder Barcelona men to poeng foran Real Madrid.

Khedira må stå over grunnet hjerteproblemer

I gruppespillet ble Atlético nummer to bak Borussia Dortmund på innbyrdes. Juventus vant sin gruppe foran Manchester United. Begge lagene har vært to ganger i finalen de siste fem årene uten å løfte pokalen, og det er henholdsvis Real Madrid og Barcelona som har stått i veien alle fire gangene.

Diego Costa og Stefan Savic ble begge byttet inn i helgens 1-0-seier over Rayo Vallecano etter å ha vært ute med skader. For Juventus sin del av Chiellini og Bonucci begge tilbake fra skader i helgens 3-0-seier over Frosinone. Sami Khedira må stå over på grunn av hjerteproblemer oppdaget nå i timene før avspark.

Forventede lagoppstillinger

Atletico Madrid: Oblak; Arias, Godin, Gimenez, Luis; Koke, Rodri, Thomas, Saul; Griezmann, Morata

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Pjanic, Matuidi, Khedira; Ronaldo, Dybala, Mandzukic

Spilltips: Begge lag scorer

Det er høye odds generelt på dette oppgjøret, noe som gjør en vanskelig kamp å tippe resultat på enda vanskeligere. Men en odds vi synes peker seg ut er 2.14 hos Unibet for at begge lag scorer.

Atletico Madrid bør ta initiativet på hjemmebane og sikre seg et godt resultat før returoppgjøret i Italia om to uker. Og Juventus bør få med seg minst ett mål, uansett resultat, med tanke på bortemålsregelen.

Det regner vi de klarer, selv om det er et av verdens beste defensive lag som står på motsatt banehalvdel. Juventus har tross alt Cristiano Ronaldo.

Vi går for mål til begge lag til oddsen 2.14 hos Unibet!

TV og live stream

TV 2 og Viasat deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan derfor ses på TV2 Sport 1, og på strømmetjenestene TV 2 Sumo og Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler