Spilltips til kveldens FA-cup-kamp mellom Chelsea og Norwich

Chelsea FC – Norwich City FC
Stamford Bridge, London
FA-cupens tredje runde, omkamp
Onsdag klokken 20.45

Chelsea klarte ikke overliste Norwich i det første oppgjøret på Carrow Road. I kveld får de en ny sjanse hjemme på Stamford Bridge. Vi gir deg spilltips til kampen her.

Akterutseilt i kampen om ligagull

Chelsea kommer til dette oppgjøret etter en noe skuffende prestasjon hjemme mot Leicester i Premier League i helgen. Den kampen ebbet ut i 0-0, og sjansen for å forsvare forrige sesongs ligagull ser også ut til å være nærmere null for øyeblikket.

To poeng tapt i tillegg til at alle lagene rundt på tabellen vant sine respektive kamper førte Chelsea ned på en fjerdeplass bak ligaleder Manchester City, Manchester United og Liverpool. Tottenham og Arsenal følger på plassene bak.

Jakter kvalifisering til Premier League

Alexander Tetteys Norwich har hatt en trøblete og ujevn sesong i Championship så lang men står nå med fire kamper uten tap, senest i helgen ble det en sterk borteseier mot fjerdeplasserte Bristol City.

Det plasserer dem omtrent midt på Championship-tabellen, nærmere sagt en trettendeplass med 37 poeng på 27 kamper. Det er dog kun seks poeng opp til Sheffield United på sjetteplass, den nederste plassen som gir kvalifisering til Premier League.

Vant sjansestatistikken klart

Det første oppgjøret dem i mellom for to helger siden var en heller kjedelig opplevelse, spesielt i den første omgangen som gikk for seg uten et eneste skudd på mål.

Det tok seg litt opp i den andre omgangen, der et noe reservepreget Chelsea-lag skrudde tempoet opp betraktelig, men til tross for det ikke fikk omgjort sjansene sine til mål. Dermed er det klart for omkamp i kveld.

Stamford Bridge Chelsea

Kampen spilles på Chelseas hjemmebane, Stamford Brdige i London.

Lagnytt

Fabregas er ikke med for hjemmelaget grunnet en hamstringskade, mens nyervervelsen Ross Barkley enda ikke helt er i kampform. I tillegg er midtstopper Gary Cahill usikker.

For Norwich sin del er Tom Trybull ute med en kneskade. Alex Pritchard solgt til Huddersfield nå i januar men Marcus Edwars er klar for spill etter at han har kommet på lån fra Tottenham ut sesongen.

Tidligere møter

Norwich har ikke klart å slå Chelsea siden desember 1994. På hjemmebane har ikke Chelsea tapt for Norwich siden 1993, da Norwich legendene Ruel Fox og Chris Sutton sto for målene i en 2-1-seier til kanarifuglene.

Uavgjort ser ut til å være favorittresultatet til Chelsea i 2018, og laget har så langt dette kalenderåret spilt uavgjort mot Arsenal (2-2), Norwich (0-0), Arsenal igjen (0-0) og Leicester (0-0). 17 dager inn i året venter enda Conte sine menn på sine første tre poeng.

Norwich er nå ubeseiret i sine siste fem kamper i alle turneringer, med andre ord er det klart for et oppgjør mellom et topplag som ikke vinner mot et middels lag som ikke taper.

Spilltips: Chelsea vinner pluss begge lag scorer

Dette er en vanskelig kamp å forutse, men vi er ganske komfortable med at Chelsea kommer til å hale dette i land. Dog har de vært relativt ustabil den siste tiden, og vi har troen på at Norwich vil gi London-laget god kamp og vil klare å putte inn ett mål eller to. Chelsea-seier og mål til begge lag gir fine 3.25 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler