Spilltips: Chelsea – Everton, Premier League

Søndag tar regjerende mestre Chelsea imot hardtsatsende Everton på Stamford Bridge i Premier League. Få odds og spilltips til kampen her.

Vant serien klart

Chelsea vant Premier league ganske suverent forrige sesong, Tottenham på andreplass havnet til slutt 7 poeng bak mens Manchester City på tredjeplass var hele 15 poeng bak.

Chelsea hadde dog stor fordel av å ikke spille europacup, og kunne dermed spille med mer eller mindre samme startellever hver runde.

Everton best bak «topp seks»

Det ble til slutt en syvendeplass på Everton, best av alle lag som ikke regnes som de seks store i England. Klubben fikk dermed plass i kvalifiseringen til Europa League, der de denne uken kvalifiserte seg og skal møte Lyon, Atalanta og Apollon Limassol.

Marerittstart på sesongen for Chelsea

De regjerende mesterene serieåpnet hjemme mot Burnley, og de fleste regnet med at laget skulle få en god start på årets sesong.

Men Burnley ville det anderledes og vant 3-2, godt hjulpet av rødt kort til både Gary Cahill og Cesc Fabregas.

Men tapet var raskt glemt runden etter når Tottenham ble slått 2-1 på bortebane. Marco Alonso scoret begge målene for Chelsea.

Wayne Rooney viser vei for Everton

Med to mål på to kamper har Wayne Rooney stått for alle målene Everton har scoret så langt denne sesongen.

Det har resultert i én seier i første runde mot stoke (1-0) og ett uavgjort i en tøff bortekamp mot Manchester City, den kampen endte 1-1.

Wayne Rooney ble i sommer klar for moderklubben Everton.

Tidligere møter

Lagene har møtt hverandre 92 ganger i ligaen siden 1961 og det er Chelsea som har et historisk overtak i oppgjørene.

Det har blitt totalt 34 seire til Chelsea, 21 av dem på hjemmebane. Everton har vunnet 25 mens det har endt uavgjort i 33 av dem.

Chelsea vant begge oppgjørene forrige sesong. På Goodison park i april ble det 0-3 mens Chelsea knuste Everton hele 5-0 sist gang lagene møttes på Stamford Bridge.

Sist gang Everton vant på Stamford Bridge var i FC-cupen i 2011 på straffesparkkonkuranse. Vi må helt tilbake til 1994 for å finne forrige gang Everton vant i Premier League på Stamford Bridge.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten Gary Cahill på grunn av tidligere nevnte røde kort i kampen mot Burnley. Han er ikke tilgjengelig for spill før syttende september.

De må også klare seg uten Eden Hazard som akkurat er tilbake etter et lengre skadeavbrekk. Men det er ventet at han er spilleklar igjen etter landslagspausen.

Everton på sin side har en meget lang liste over utilgjengelige spillere. Morgan Schneiderlin må stå over grunnet sitt røde kort mot Manchester City.

På skadelisten finner vi James McMarthy som er på vei tilbake fra en kneskade, Ross Barkley er enda ute med en hamstringsskade, Yannick Bolasie er ute med kneskade, Davy Klaassen er ute i to uker med en skade i foten, Ramiro Funes Mori er ute med kneskade og Seamus Coleman er ute i lengre tid med brukket fot.

I tillegg er Sandro ramirez og Idrissa Gueya usikker på grunn av diverse småskader.

Alvaro Morata ble kjøpt av Real Madrid i sommer.

Spilltips: Chelsea vinner + Begge lag scorer

Vi synes det er en vanskelig kamp å tippe vinneren på, selv om vi er ganske sikker på at Chelsea tar seieren, oddse ner dog ikke veldig fristende. Men vi tror også det blir en del mål, fra begge lag.

Odds for kampen fra bet365

Full tid:

Chelsea: 1.45
Uavgjort: 4.50
Everton: 8.50

Begge lag scorer:

Ja: 2.05
Nei: 1.70

Chelsea vinner + begge lag scorer:

Ja: 3.60
Nei: 2.25

Vi går for at Chelsea vinner og at begge lag scorer til 3.60 i odds. Om man synes risikoen er litt vel høy kan man også gå for kun at begge lag scorer til 2.05 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler