Silltips til kveldens Ligacup-semifinale mellom Chelsea og Arsenal

Chelsea FC – Arsenal FC
Stamford Bridge, London
Ligacupens semifinale, første kamp
Onsdag klokken 21.00

Kveldens desidert mest interessante kamp på oddsprogrammet blir spilt i London der Chelsea tar imot Arsenal i Ligacupens semifinale. Vi gir deg spilltips til kampen her.

Underholdende kamp forrige uke

De to klubbene møttes så sent som onsdag forrige uke, da i Premier League på Emirates stadion. Etter en noe tam og målløs førsteomgang tok det seg virkelig opp i den andre omgangen.

Jack Wilshere ga hjemmelaget føringen i det 63. minutt, men allerede fire minutter senere fikk Eden Hazard sjansen til å redusere fra straffemerket, en sjanse han tok godt vare på.

Men det var i sluttminuttene vi fikk den største spenningen, for da Marcos Alonso la på til 1-2 i det 84. minutt så det ut til at gjestene skulle stikke av med alle tre poengene. Hector Bellerin ville det midlertidig annerledes og sørget for 2-2 og poengdeling på overtid.

Det sørger for at Chelsea innehar tredjeplassen på tabellen etter 22 spilte kamper med sine 46 poeng. Arsenal følger syv poeng på sjetteplass. Ligaleder Manchester City er det lite å gjøre med, de er 15 poeng foran andreplasserte Manchester United med sine 62 poeng.

Arsene Wengers største sjanse for et trofé denne sesongen

FA-cupen peker seg nå ut som den turneringen hvor det er størst sjanser for Arsene Wenger og Arsenal å hente hjem et trofé denne sesongen, om man ser bort fra Community Shield som ble sikret mot Chelsea i august i fjor.

I helgen røk nemlig Arsenal på hodet ut av FA-cupen etter et svært skuffende 2-4-tap borte mot Nottingham Forrest. Et lag som for øvrig har vunnet en europeisk tittel hele to ganger mer enn det Arsenal har gjort.

Og en europeisk tittel er den siste sjansen Arsenal har denne sesongen, men da skal det svenske overraskelseslaget Östersund slåes over to kamper i 16-delsfinalen av Europa League neste måned.

Alvaro Morata Mustafi

Både Chelseas Alvaro Morata og Arsenals Shkodran Mustafi er ventet å starte kveldens oppgjør.

Slet seg til returoppgjør

Også Chelsea spilte FA-cup denne helgen, og et reservepreget mannskap måtte også slite seg gjennom en kamp mot svakere motstand ta Norwich holdt dem til 0-0 på Carrow Road.

Det betyr at det blir returoppgjør senere i måneden på Stamford Bridge, og det gjenstår å se om Antonio Conte også i den kampen stiller med reserver i det som allerede er et meget tett kampprogram.

Lagnyheter

Chelsea-manager Antonio Conte kan glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp, der kun nyervervelsen Ross Barkley er den eneste som er utilgjengelig grunnet skade.

Arsene Wenger må (i tillegg til seg selv, han er utestengt) klare seg uten Santi Cazorla, Olivier Giroud, Sead Kolasinac i tillegg til at Mesut Özil er usikker. En som derimot starter er Alexis Sanchez, til tross for at han er svært aktuell for en overgang til Premier League-rival Manchester City.

Form og tidligere møter

Chelsea har 5-4-1 på sine siste ti kamper i alle turneringer, dog har de to siste endt med uavgjort, 2-2 borte mot Arsenal og 0-0 borte mot Norwich.

For Arsenal sin del er formen bare en liten smule svakere med 4-5-1 på de siste to, også det i alle turneringer. Tapet kom som nevnt i helgen da Notting Forrest slo dem 4-2.

De siste 25 årene har det vært svært jevnt i møtene de to lagene i mellom med 22 seire til Chelsea mot 23 til Arsenal på totalt 63 møter i alle turneringer.

Det har endt uavgjort i begge oppgjørene denne sesongen (0-0 på Stamford Bridge i september) mens Arsenal vant både FA-cupen og Community Chield mot Chelsea forrige sommer.

Spilltips: Chelsea vinner + begge lag scorer

Chelsea er gjort til ganske klare favoritter i denne kampen med en odds på 1.65, mot Arsenals 5.50. Vi er enige med bookmakerne om at Chelsea trolig vinner, men synes ikke oddsen er særlig spillbar. Vi velger derfor å kombinere den med at Arsenal klarer å lirke inn et mål på Stamford Bridge, noe som gir oss fine 3.25 i odds totalt.

Returmøtet blir spilt på Emirates stadion onsdag om to uker klokken 21.00. Vinneren er klar for finale mot vinneren av dobbeltoppgjøret mellom Manchester City og Bristol City. Der står det 2-1 til Manchester City etter første kamp på Etihad stadion.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler