Celtic – Rosenborg, Champions League: Odds og spilltips

Rosenborg skal på onsdag I aksjon borte mot Celtic i Champions League-kvalifiseringens tredje runde. Her får du odds og spilltips til kampen.

Laget fra Trondheim er i god form for tiden

Rosenborg haltet seg videre i den forrige kvalifiseringsrunden med 3-2 sammenlagt etter ekstraomganger hjemme mot irske Dundalk forrige onsdag. Motstanden bør bli betydelig større i denne runden.

I helgen var det spillefri i Eliteserien og trønderene bør derved være godt uthvilt. Kampformen bør også være på topp, samt det har ikke blitt tap på de siste syv kampene for Rosenborg.

Celtic på sin side har enda ikke startet sesongen i Skottland, men har til torss for det fått en del kampen i bena den siste måneden.

Nord-irske Linfield ble slått 6-0 sammenlagt i den forrige kvalifiseringsrunden, senest 4-0 hjemme forrige onsdag. Men i en vennskapskamp lagt til helgen mellom de to oppgjørene ble det hele 0-4 tap for franske Lyon.

Hvor spilles kampen?

Celtic Park Glasgow

Oppgjøret skal spilles på Celtic Park i Glasgow, Skottland. Stadionen er et topp moderne anlegg med plass til hele 60.000 tilskuere. Det gjør det til det største i Skottland og sjette største i Storbritannia.

I tillegg til å være hjemmebanen til Celtic blir det også regelmessig brukt til landskamper for Skottland og skotske cupfinaler. Åpningssermonien til Commonwealth Games i 2014.

Fire tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre ved fire anledninger før i de europeiske cupene. Først gang var i første runde av den europeiske cupen i 1972-73 der Celtic vant 2-1 hjemme og 3-1 borte.

Den andre gangen var tilbake i 2001-02 der lagene kom i samme gruppe i Champions League-gruppespillet. Første kamp borte på Celtic Park endte med 1-0 seier til Celtic mens Rosenborg vant 2-0 på Lerkendal.

Sist Rosenborg møtte et skotsk lag var i kvalifiseringen til Europa League i 2013-14 der det ble tap 1-2 sammenlagt mot St. Johnstone.

Må klare seg uten Helland

Pål Andrea Helland måtte forlate banen allerede i første omgang i den første kampen mot Dundalk med en vond lyske.

Etter kampen ble det kjent at den kreative vingen hadde røket lysken og må belage seg på å være på sidelinjen i flere uker og flere kamper i eliteserien, cupen og potensielt videre runder i Champions League-kvalifiseringen.

I tillegg er Magnus Stamnestrø fortsatt langtidsskadet og John Hou Sæter er også usikker på grunn av sykdom.

Celtic på sin side må klare seg uten stjernespiller Leigh Griffiths i den første kampen på grunn av en suspensjon han fikk etter den første kampen mot Linfield.

Spilltips: Rosenborg klarer uavgjort mot de skotske gigantene

Vi tror Rosenborg, som kommer inn i denne kampen uthvilt, i god kampform og svært lysten på europeisk suksess klarer å holde Celtic til uavgjort i denne kampen.

Det blir spennende å se om de også klarer å få med seg et eller flere svært viktige bortemål til returoppgjøret neste onsdag igjen.

Odds for kampen hos Bet365:

Celtic: 1.40

Uavgjort: 4.50

Rosenborg: 6.50

Ved å legge seg bakpå og satse på kontringer, som vi tror Rosenborg vil gjøre, synes vi en uavgjort ser mer realistisk ut enn oddsen på 4.50 tilsier.

Vinneren av dobbeltoppgjøret er klar for play-off, som er siste hinder før Champions League-gruppespillet. Taperen går til play-off i Europa League.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler