Spilltips: Leverkusen melder seg på i kampen om CL-plass

Weserstadion Werder Bremen

Bayer Leverkusen kan krype opp i ryggen på fjerdeplasserte RB Leipzig ved seier, mens Werder Bremen kan drifte enda nærmere stupet ned til 2. Bundesliga når de to klubbene møtes på Weserstadion i kveld.

Kveldens kamp avslutter den 26. serierunden i årets Bundesliga, den første runden som er spilt siden midten av mars på grunn av korona-krisen. De resterende lagene spilte sine oppgjør lørdag og søndag, og lørdag ga Freiburg Leverkusen en hjelpende hånd da de holdt RB Leipzig til 1-1 på bortebane. Dermed er Bayer Leverkusen nå fire poeng bak Leipzig på fjerdeplass med en kamp til gode.

På Esprit Arena i Düsseldorf endte det 0-0 mellom Fortuna Düsseldorf og tabelljumbo Paderborn. Førstnevnte har fem poeng mer enn Werder Bremen på plassen over mens Paderborn er ett poeng bak på plassen under. Werder Bremen med kveldens kamp og en hengekamp mot Eintracht Frankfurt to kamper mindre spilt enn tabellnaboene.

Forventede lagoppstillinger

Werder Bremen: Pavlenka – Veljkovic, Vogt, Moisander (k) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Sahin, Friedl – Bittencourt, Selke, Rashica

Fravær: Ludwig Augustinsson er ute med en muskelskade, Davy Klaassen er suspendert og Claudio Pizarro er ute med en lårskade.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tah, S. Bender, Tapsoba – Weiser, Baumgartlinger, Aranguiz, Wendell – Bellarabi, Diaby – Havertz (k)

Fravær: Lars Bender er ute med en fotskade.

Spilltips: Bayer Leverkusen vinner målfattig kamp

B + under 2.5 mål gir oddsen 5.40 hos Unibet!

Werder Bremen er som nevnt på full fart mot nedrykk, mens Bayer Leverkusen har fått vann på møllen i deres håp om en plass i Champions League gruppespill neste sesong. Det har gått over to måneder siden forrige gang de to lagene spilte kamp, så vi kan ikke ta alt for mye hensyn til form.

Men at Werder Bremen-troppen ikke har hatt de negative tankene gnagende i bakhodet de siste ukene er tvilsomt. Bayer Leverkusen kommer til dette oppgjøret i visshet om at Freiburg hjalp dem lørdag, og en seier fører dem opp ett fattig poeng bak fjerdeplassen. Det tror vi de utnytter, i en kamp som kommer til å være jevn, nervepirrende og neppe særlig målrik.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler