Tar Brann tilbake serieledelsen med seier over Start i kveld?

Det har vært sommerferie for Eliteserien de siste ukene, dette er dermed de to lagenes første offisielle kamp på fire uker. Brann spilte 2-2 borte mot Bodø/Glimt mens Start vant 2-1 hjemme mot Stabæk.

Brann – Start
Brann stadion, Bergen
Eliteserien, runde 17
Mandag klokken 19:00

En sårt tiltrengt seier for Start, som har vært i nedrykksstriden helt siden første serierunde. Og seierne har kommet oftere etter at Kjetil Rekdal tok over skuten, dog befinner Start seg fortsatt på direkte nedrykk med sine 14 poeng. Poeng i kveld sender sørlandsklubben over streken.

Men det er en tøff oppgave som venter på Brann stadion i kveld, for selv om formen til Brann har vært dalende i sommer er det laget som har ledet serien så å si hele sesongen så langt som står på motsatt banehalvdel mot Start.

Og skal serieledelsen igjen sikres så skal Brann muligens prøve å finne tilbake til den høytrykksfotballen som sørget for at de gikk de første 14 serierundene uten å tape. Muligens kan et tett kampprogram og en del skader forklare mye, så det blir spennende å se hva bergenserne kan by på nå med fire ukers kampfri og en spiller som Taijo Teniste tilbake i startelleveren.

Lagnyheter

Men det blir ingen nye ansikter å se i Brann-drakt i kveld, selv om fansen skriker etter forsterkninger i hele sentrallinjen. Etter at Jonas Grønner dro til Aalesund og Sivert Heltne Nilsen til Danmark er laget meget tynt besatt i midtforsvaret og på sentral midtbane. Kristoffer Barmen kommer trolig til å ta ankerplassen mens Azar Karadas er eneste reserven til midtstopperduoen Wormgoor og Acosta.

Ellers er Brann-troppen helt skadefri, også Ruben Kristiansen, som har slitt de siste månedene med en vond lyske. Det er heller ingen Brann-spillere ute med karantene.

For Start sin del er Espen Børufsen ute en god stund med en ankelskade, i tillegg til Andreas Hollingen som er satt på sidelinjen med en lårskade.

Forventede lagoppstillinger

Brann: Sahin-Radlinger; Teniste, Acosta, Wormgoor, Kristiansen; Haugen, Barmen, Orry Larsen; Koomson, Skålevik, Marengo

Start: Opdal; Larsen, Lowe, Robstad, Käck; Sigurdarson, Segberg, Christensen, Aremu, Skaanes; Kabran

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på MAX og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips

Med en odds på 1.36 hos Unibet er Brann ganske klare favoritter på hjemmebane mot Start, som har hele 8.00 i odds for å stikke av med alle tre poengene. Vi tror Brann blir for sterke for Start i dag. Med godt med hvile i troppen og spillere som Barmen og Teniste tilbake i startoppstillingen er dette Brann-mannskapet klart bedre enn Start, som har Espen Børufsen, en av sine beste spillere ute med skade. Men Brann scorer ikke så voldsomt mye mål for tiden, og vi går derfor for en knapp seier.

Vårt spill er: U med 0-1 i handicap til 3.55 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler