Vestlandsderby på Brann stadion i Bergen

Brann – Sogndal
Brann stadion, Bergen
Eliteserien
Lørdag klokken 18.00

Denne helgen er det endelig klart for Eliteserien igjen etter en to uker lang landslagspause, og det er Brann og Sogndal som tyvstarter runde lørdag kveld. Få odds og spilltips til kampen her.

Tilbake på vinnersporet

Brann hadde en blytung periode i sommer der de gikk fem kamper i Eliteserien uten å vinne. I tillegg forsvant de ut av både Europa League-kvalifiseringen og norgesmesterskapet.

I Europa League ble slovenske Ruzomberok for sterke over to kamper med 1-2 sammenlagt. Og i cupens fjerde runde ble Mjøndalen for sterke, igjen, for laget fra Bergen.

Men nå har Brann to seire på rad med 2-0 hjemme mot Odd og hele 2-4 borte mot Viking og er fortsatt med i medaljekampen på sin tredjeplass på tabellen.

Ujevn sesong

Det er ingen som forventer at Sogndal skal konkurrere i toppen av Eliteserien, og laget har vært veldig ustabil hele sesongen, men har brukbare resultater å vise til.

Laget kommer inn mot denne kampen etter en 2-0 seier mot Kristiansund på hjemmebane. Før det hadde de tre tap på rad mot Sandefjord borte (2-1), Odd borte (2-1) og Rosenborg hjemme (0-3).

Eirik bakke

Tøff oppgave venter Sogndal og trener Eirik Bakke i Bergen på lørdag.

Sogndal-spiller klar for Brann

Grunnet at Amin Nouri har signalisert at han ikke blir med Brann videre etter at kontrakten hans løpet ut etter inneværende sesong har Brann i sommer letet etter en ny høyreback i tillegg til islendingen Vidar Ari Jonsson.

Brann fant spilleren sin i nåværende Sogndal-spiller Taijo Teniste. Høyrebacken er på utløpende kontrakt og drar til Brann etter hele seks sesonger i Sogndal.

Estlendingen som fyller tretti år neste år har hele 39 landskamper for Estland og kommer nok til å bli et godt supplement for brann på høyreback-posisjonen.

Ventet godt befolket Brann stadion

Brann annonserte onsdag at over 13.000 billetter var solgt til vestlandsoppgjøret og det er ventet at over 15, kanskje 16.000 mennesker kommer for å overvære kampen.

Brann tilskuerrekord denne sesongen var som vanlig på den tradisjonerike 16. mai-kampen. I år var det mot Sandefjord og 17.009 tilskuere kom for å se 5-0 seieren.

Nummer to på listen er kampen mot Vålerenga den 02. juli når 16.136 mennesker kom for å se de to lagene spille uavgjort 0-0.

Brann feiring

Brann-spillerene feirer etter en av scoringene mot Sgondal på Fosshaugane Campus tidligere i sesongen.

Tidligere møter

Siden 1949 har de to vestlandslagene møttes i den øverste divisjonen kun 33 ganger. Brann har vunnet 16 av dem, Sogndal 12 og 5 har endt uavgjort.

De fleste seierene til Brann har kommet nettopp på Brann stadion, faktisk hele 13 av 16. Sogndal har kun tatt hjem seiren én gang, tilbake i 2002 da de vant 2-3.

Det forrige oppgjøret mellom lagene var på Fosshaugane campus i mai da Brann snudde 2-1 til 2-3 i andre omgang. Sist gang de møttes på Brann stadion i serien var i april i fjor da Brann vant 2-0.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget har hatt en aldri så liten keeper-krise i det siste med en førstekeeper i Piotr Leciejewski som har vært ute med en lyskeskade, andrekeeper Alex Horwath ute resten av sesongen med en ankelskade og tredjekeeper Markus Pettersen som også sliter med en sår ankel.

Brann har derfor vært på keeperjakt de siste tiden og fant redningen i Lars Cramer som la opp før denne sesongen. Han kommer inn på en kontrakt ut sesongen for å suppledere førstekeeper Leciejewski om han skulle slå opp lyskeskaden igjen.

Også midtbaneveteran Daniel Braaten er fortsatt ute med en leggskade og det er usikkert når han er klar for spill igjen.

For Sogndal sin del må de klare seg uten flere spillere i kampen på lørdag. Kjetil Wæhler og Per Magnus Steirling er suspendert mens Ole Amund Sveen er ute resten av sesongen med brukket fot.

Christophe Psyche og Kasper Nissen er også usikker før kampen med diverse småskader.

Spilltips: Brann vinner med mer enn to mål

Sogndal skal i aksjon mot det mestscorende laget i Eliteserien på deres hjemmebane, der de nesten aldri taper. I tillegg har Sogndal kun vunnet én bortekamp i serien år.

Med nøkkelspillere som Nissen, Psyche og Wælher ute i tillegg ser dette svært tøft ut for Sogndal. Brann mangler kun Braaten i førsteelleveren, men har også fått inn Ludcinio Marengo fra nederlandsk fotball som har spisskvaliteter fremover i banen.

Odds for kampen hos bet365:

Brann: 1.50 Uavgjort: 4.00 Sogndal: 7.00

Brann (-1) Handicapresultat: 2.37

Vi går for klar Brann-seier forann nesten fullsatt Brann stadion til 2.37 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler