Brann med revansje mot KFUM på bortebane i kveld

Brann fan synger med skjerf

Det er duket for full runde på nivå to i Norge i kveld, og kampen med mest oppmerksomhet er Branns tur til Oslo for å møte KFUM Oslo.

Ikke et hyggelig gjensyn for Brann, som tapte i cupen sist de to lagene møttes tidligere i vår. Men nå er det OBOS, og Brann har vunnet sine to første bortekamper denne sesongen, inkludert den høydramatiske seieren mot Skeid i Oslo for et par uker siden.

Begge de to lagene står med to seire og to uavgjorte etter fire ligarunder, og ingen av de to lagene har klart å vinne på hjemmebane enda. Brann bør vinne for å holde følge med Mjøndalen, Sandnes Ulf og Start over dem på tabellen. Mjøndalen og Start har riktignok to og én kamp mer spilt enn bergenserne.

Åpning av nyrenovert stadion

KFUM Oslo har den siste tiden spilt sine kamper på nabo Vålerenga sin stadion Intility Arena. Grunnen er oppgradering av KFUM Arena, som har fått nye tribuner og en ny kapasitet på 2400 tilskuere.

Det er allerede meldt om over 2000 kjøpte billetter, 700 av dem til en utsolgt borteseksjon, og det er dermed ny tilskuerrekord i siktet for «Kaaffa».

At kampen spilles på KFUM sin nyrenoverte stadion er trolig godt nytt for Brann, som står med syv strake tap på Intility, inkludert tapet i Eliteserie-playoffen til Jerv, og nå sist tapet i den fjerde runden av Cupen mot nettopp KFUM.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er dessverre lite info å hente om KFUM sin skadeinfo, men det ser ut til at det ikke meldes om nye skader fra Oslo-lagets side, og det er heller ingen suspensjoner i troppen til hjemmelaget.

For Brann sin del er det flere fravær å melde om. Både Kasper Skaanes og Vegard Moberg er igjen i Bergen og bedriver alternativ trening, der de prøver å bli friske til den store festkvelden på 16. mai på Brann stadion.

Andrekeeper Markus Pettersen er også ute med skade, mens Niklas Castro blir testet helt opp mot avspark. Mathias Rasmussen må stå over på grunn av sitt røde kort i forrige ligakamp.

KFUM Oslo:

Brauti;
M. L. Njie, Olsen, F. Dahl;
Gaye, Hestnes, Rasch, Ghaedamini;
Svindland, M. Njie, P. Dahl

Brann:

Dyngeland;
Crone, Pallesen, Skovbjerg, Kristiansen;
Kniklas, Heltne Nilsen, Myhre;
Finne/Castro, Heggebø, Børsting

Spilltips: Brann vinner

Brann har vært klart best på bortebane så langt denne sesongen, med seks av åtte poeng sikret utenfor Bergen.

Det er samme poengsum som KFUM, og Oslo-laget har dermed fått en god start på OBOS-sesongen. Men til tross for at Brann-laget har en del fravær pga skader skal de være et betydelig bedre fotballag, og kamper som dette skal vinnes om ambisjonene om opprykk skal ha noe for seg.

Jeg tror de sikrer sin tredje borteseier på tre forsøk, og dermed er i rute til å sørge for at oppholdet på nivå to blir kortvarig.

bet365 gir 1.83 i odds for at Brann vinner dette oppgjøret, som var den beste oddsen vi kunne finne på Brann-seier.

Kampstart er kl 18:00

Brann møter Sandnes Ulf hjemme på Brann Stadion neste mandag, mens KFUM tar turen til Mjøndalen for å møte de nåværende ligalederne.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler