Spilltips: Brann – Lillestrøm, Eliteserien

SK Brann – Lillestrøm SK
Brann stadion, Bergen
Søndag klokken 18.00

Det er innspurt i Eliteserien og Brann er enda med i kampen om edelt metal. Søndag venter Lillestrøm på Brann stadion. Les vårt spilltips til kampen her.

Etterlengtet opptur sist

Brann dro til Haugesund forrige helg med fire tap på rad i sekken, den verste taprekken siden Rikard Norling var hovedtrener.

Og i store deler av kampen skulle det se ut som den rekken ble forlenget, da Haugesund ledet både 1-0 og 2-1. Men Brann kjempet seg til en meget sterk 2-3 seier på Haugesund stadion og sørget for at haugesund ble hektet av i medaljekampen.

Det plasserer Brann på en femteplass på tabellen med 43 poeng og tre kamper igjen å spille. Strømsgodset er på plassen forann med 44 poeng mens Molde og Sarpsborg har sølv- og bronseplassen med henholdsvis 50 og 47 poeng.

Ute av nedrykksstriden

Etter Lillestrøms 4-0-seier over Aalesund i den forrige serierunden er det nå kun teori som kan sende den tradisjonsrike klubben ned en divisjon.

Laget har vunnet sine to siste hjemmekamper, men også tapt sine to siste borte, mot Odd (1-0) og Tromsø (2-1), og de har kun vunnet to av sine utekamper denne sesongen.

Totalt har Lillestrøm vunnet ni kamper denne sesongen og sanket inn 34 poeng, det gir en tiendeplass på tabellen så langt og åtte poeng ned til Aalesund på den øverste nedrykksplassen.

Cupfinale i desember

Men om klubben har skuffet i serien har de hvertfall klart å komme sge til en imponerende cupfinale, blant annet ved å vinne 0-3 borte mot Molde i semifinalen.

I finalen venter Sarpsborg 08, og det er mest sannsynlig en kamp Brann ønsker at Lillestrøm taper. Vinner Sarpsborg nemlig den vil fjerdeplassen i serien få plass i neste års Europa League. En fjerdeplass Brann godt kan ende på.

Tidligere møter

Brann vant det første oppgjøret lagene i mellom denne sesongen 0-2 på Åråsen, mens Lillestrøm stakk av med seieren i begge kampene i fjor. Men 1-2 på Brann stadion og 1-0 på Åråsen stadion kunne ikke hindre Brann i å ta et sterkt sølv i fjor.

Totalt har de to klubbene møtt hverandre 79 ganger i den øverste norske serien siden 1949, og Lillestrøm har historisk vært ganske klart det beste laget.

De står med totalt 38 seiere, det er 13 mer enn Brann sine 25, mens 16 har endt med uavgjort. På Brann stadion er tallene 16 seire til hver og syv uavgjorte.

Skader og suspensjoner

Brann kan, som få ganger tidligere denne sesongen, stille med mer eller mindre skadefri tropp, da kun langtidsskadede Alex Horwath og Jakob Orlov er utilgjengelige. Hjemmelaget har heller ingen spillere ute med karantene.

For Lillestrøm sin del ser det enda lysere ut, faktisk er det kun Sheriff Sinyan, som har vært ute i flere måneder, som er utilgjengelig.

Spilltips: Brann vinner begge omgangene

Dette Brann-laget har vist gjennom hele sesongen at de er meget sterke mentalt og er dyktig til å reise seg etter motgang. Vi tror seieren i Haugesund var startskuddet på en sterk sluttspurt for Brann sin del som ender med en topp-fire plassering.

Odds for kampen hos bet365:

Brann: 1.95

Uavgjort: 3.60

Lillestrøm: 3.60

Brann Pause/fulltid: 3.00

Brann har alle sine angrepsspillere tilgjengelige utenom Jacob Orlov, og vi tror vi vil se et Brann-lag som vil angripe fra første spark på ballen, som de gjorde mot Rosenborg i forrige hjemmekamp.

Alternativt tips:

Brann vinner med (-1) handicap: 3.25

Brann møter Strømsgodset til dyst på marienlyst i den neste serierunden, en kamp som trolig vil bety at taperen er ute av kampen om en fjerdeplass eller bedre. Branns siste kamp for sesongen er hjemme mot Tromsø.

For Lillestrøm sin del ventet Molde hjemme og Sandefjord borte, og kanarifuglene trenger bare étt poeng totalt de tre siste rundene for å være garantert å ikke rykke direkte ned, eller tre poeng for å være garantert plass i neste års Eliteserie.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler