Bodø/Glimt tar nok en europeisk skalp hjemme på Aspmyra

Kjetil Knutsen Amahl Pellegrino

Selv om vi begynner å bli godt vant med det, så må det sies at det var fantastisk gøy å se Glimt nok en gang levere en solid prestasjon ute i Europa forrige uke. Men selv med 3-1 borte mot Celtic er jobben langt fra ferdiggjort når skottene torsdag kveld kommer på besøk på Aspmyra stadion i Bodø.

Glimt gjorde kritikerne til skamme for tredje år på rad, ved å spille Glimt-fotball til tross for å ha mistet flere av de største profilene siden forrige sesong. Uten Bjørkan, Lode, Berg og Botheim vant Glimt ved å ikke være det klart beste laget, men ved å spille på det de er gode på, og 3-1 var langt fra et urettferdig resultat, foran det som var nærmere 60 tusen tilskuere på Celtic Park.

Og om et Celtic Park fullsatt av Celtic-fans, noen av de beste i verden, var Glimts ulempe på bortebane, er det andre ulemper Celtic skal ta hensyn til i dette oppgjøret. For kunstgress og snø er ikke dagligdags for laget fra Glasgow, selv om et lag fra mer sydligere strøk trolig hadde hatt enda større problemer med det (les: Roma).

Celtic vant 3-2 hjemme mot Dundee i helgen, takket være hele tre mål fra Giorgos Giakoumakis, som etter alle solemerker starter dette oppgjøret. Glimt har hatt spillefri siden forrige møte.

Vinneren av dette dobbeltoppgjøret er klare for den andre utslagsrunden i turneringen, der de syv andre vinnerne fra denne første utslagsrunden, i tillegg til de åtte lagene som vant sin Conference League-gruppe i høst venter. Vinnerne der igjen er klare for kvartfinaler. Rennes, FCK og Feyenoord er lag Glimt kan møte i runde to.

Trolig kun én utskiftning på laget

Kjetil Knutsen må kun klare seg uten én mann i dette oppgjøret, keeper Nikita Haikin, som på grunn av sitt tredje gule kort i Europa denne sesongen forrige uke mot Celtic må stå over. Ellers teller Bodø/Glimt-troppen fulltallig, og jeg tror ikke det blir andre forandringer enn på keeperplassen.

For Celtic og trener Ange Postecoglou sin del er Kyogo Furuhashi, David Turnbull, Albian Ajeti og Mikey Johnston alle ute med skader.

Forventede lagoppstillinger:

Bodø/Glimt: Smits; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Saltnes, Hagen, Vetlesen; Solbakken, Esperjord, Pellegrino

Celtic: Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Hatate, McGregor, O’Riley; Abada, Giakoumakis, Jota

Spilltips: Uavgjort

Ja, Glimt har noen åpenbare fordeler her, som underlaget og været. Men jeg tror vi får se et mer skjerpet og forberedt Celtic-lag i dette oppgjøret. Det var jo faktisk smått utrolig at Celtic, etter alt Glimt har vist de siste sesongene, var såpass lite forberedt på det som ventet dem på Celtic Park.

Nå vet de det, og jeg er sikker på at de fortsatt har en tro på at de kan snu dette og sikre seg avansementet, selv om flere fans har uttrykt i sosiale medier at de heller vil se spillere bli spart, og at fokuset blir rettet mot den skotske ligaen.

En 2-0-seier til gjestene vil sørge for spilleforlengning, så her er det en fordel Celtic at bortemålsregelen er fjernet. Men jeg tror personlig ikke på at Celtic klarer å vinne med mer enn to mål her, Glimt er simpelthen for gode for det. Jeg tror ikke engang Celtic klarer å vinne, og ser på uavgjort som det mest sannsynlige resultatet, og kommer til å spille på det.

Se den beste oddsen for kampen nedenfor:

[odds data-token=’89QdgksO6SuXpHDYM0W413xez98JaQijtzzENmLB’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler