Bodø/Glimt med «umulig» oppgave hjemme mot Arsenal

ødegaard-berg-arsenal-glimt

Bodø/Glimt hadde ingen sjanser borte mot Arsenal forrige uke, selv om andreomgangen var bedre enn den første. Bør henge mer med i kampen på hjemmebane, men det blir uansett tøft for de regjerende norske mesterne.

Arsenal fullstendig overlegne på Emirates

Det var mange Glimt-supportere, men også nøytrale fotballfans, som trodde at Glimt kunne stå for nok en bombe i Europa når de gjestet Emirates stadion i London forrige uke.

Men Arsenal viste klart og tydelig hvorfor det er de som leder Premier League-tabellen for øyeblikket, og hadde få problemer mot de regjerende norske mesterne, selv med et relativt b-preget førstelag.

Var fullstendig overlegne i den første omgangen, og når Glimt viste bedre takter i starten av den andre omgangen, så kastet bare Arteta Ødegaard, Saka og Gabriel Jesus innpå banen, og det var aldri noen tvil om at de tre poengene skulle bli igjen i Englands hovedstad.

Kampen endte til slutt 3-0 etter mål av Eddie Nketiah, Rob Holding første omgang og Fabio Vieira i den andre omgangen.

I helgen tok Arsenal en sterk 3-2-seier hjemme mot Liverpool, og har dermed vunnet alle bortsatt fra en Premier League-kamper så langt denne sesongen. Glimt vant forøvrig 4-1 hjemme mot Sandefjord etter å ha først kommet under hjemme på Aspmyra.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Arsenal hadde som nevnt få problemer med Glimt uten de største stjernene på banen, og jeg forventer dermed at det heller ikke i dette oppgjøret vil være et toppet Arsenal-lag, da det venter mange tøffe kamper i Premier League i den kommende tiden.

Gjestene har Emile Smith Rowe og Mohamed Elneny ute med skader, mens Oleksandr Zinchenko er usikker og vil nok heller neppe starte dette oppgjøret.

For Glimt sin del er alle bortsett fra Sondre Brunstad Fet tilgjengelig. Midtbanespilleren er ute resten av sesongen med en meniskskade.

Bodø/Glimt:

Haikim;
Sampsted, Høibråten, Lode, Wembangomo;
Saltnes, Berg, Vetlesen;
Mvuka, Espejord, Pellegrino

Arsenal:

Turner;
Tomiyasu, Holding, Gabriel, Tierny;
Lokonga, Xhaka;
Marguinhos, Ødegaard, Martinelli;
Mketiah

Spilltips: Begge lag scorer, men Arsenal vinner

Dette Glimt-laget er ikke like sprudlende og eksplosivt som forrige sesongs utgave, og det mangler både selvtillit og egenskaper til å stå for de samme skrellene som mot for eksempel Roma.

Men det er ikke et dårlig fotball-lag, og de viste i den andre omgangen forrige uke at de absolutt kan true et lag som Arsenals forsvar.

Jeg tror vi får se et Glimt-lag med mer selvtillit hjemme på eget kunstgress, der spesielt angrepsspillerne kan straffe et noe b-preget Arsenal-forsvar.

Uansett ser jeg på dette Arsenal-laget som alt for sterkt sammenlignet med Glimt, og jeg tror det ender med nok en Arsenal-seier selv om Glimt skulle klare å putte et mål, kanskje til og med to.

Unibet gir fine 2.85 i odds for at begge lag scorer men Arsenal vinner.

Spill på Bodø/Glimt mot Arsenal hos Unibet!

Begge lag scorer + Arsenal vinner:

2.85 i odds!👀

Beste odds på kampen hos våre partnere:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler