Spilltips til kveldens kamp mellom Bayer Leverkusen og bayern München

Bayer 04 Leverkusen – Bayern München
Bay Arena, Leverkusen
Bundesliga, runde 18
Fredag klokken 20.30

Første kamp i vårsesongen av Bundesliga blir spilt på Bay Arena når Bayer Leverkusen tar imot serieleder Bayern München. Vi gir deg spilltips til kampen her.

Soleklar ligaleder

Bayern München kunne ta en velfortjent vinterferie med fire seire på rad i serien, i tillegg til at dem slo ut Borussia Dortmund i den tyske cupen. Hannover, Eintracht Frankfurt, Köln og Stuttgart ble alle størrelsen for små. Hannover ble slått 3-1 mens de tre siste led et knepent 0-1-tap.

Det sørger for at Bayern München ruver alene på toppen av Bundesliga-tabellen med sine 41 poeng på 17 ligakamper. Schalke følger på plassen bak med 30 mens Borussia Dortmund, kveldens motstander Bayer Leverkusen, RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach alle har 28 poeng.

12 kamper uten tap

Kalenderåret 2017s siste Bundesliga kamp var en mildt sagt målrik affære for Bayer Leverkusen. Bortemøtet med Hannover helgen før jul endte til slutt hele 4-4. Det plasserer dem som nevnt på delt tredjeplass, med 13 poeng opp til kveldens motstander.

Åttendelsfinale i den tyske cupen var også Bayer Leverkusens siste kamp for året, og fire dager før julaften vant dem 1-0 borte mot tabellnabo Borussia Mönchengladbach, et sterkt resultat.

Skader og suspensjoner

Stjerneskuddet Leon Bailey har lidd av en forkjølelse de siste dagene og er usikker opp mot kampstart, men ellers er Bayer Leverkusen-troppen både skade- og suspensjonsfri.

Det var lenge fryktet at Manuel Neuer var ute resten av sesongen, men de siste rapportene sier at han er tilbake i full trening helt i starten av mars. I tillegg er tredjekeeper Christian Früchtl ute med en ankelskade ut neste uke. Mats Hummels står over grunnet at han nettopp har blitt far til en liten gutt.

Bayern München må også klare seg uten Thiago til slutten av februar mens Joshua Kimmich har slitt med en vond rygg denne uken og er usikker til oppgjøret. Robert Lewandowski er også usikker, og vil bli erstattet med nyervervelsen Sandro Wagner om han ikke skulle rekke å bli frisk før kampstart.

Tidligere møter

Siden 1992 har de to lagene møttes totalt 55 ganger i alle både serie og cup, og ikke overraskende er det Bayern München som har tallene på sin side med hele 35 seire. Leverkusen har vunnet elleve av dem mens ni har endt med poengdeling og uavgjort.

Tilsvarende møte forrige sesong endte med et kjedelig uavgjortresultat, mens Bayern München vant komfortabelt 3-1 i det første møtet i Bundesliga denne sesongen på Allianz Arena.

Spilltips: Uavgjort

Med flere av nøkkelspillerne til Bayern ute, som Mats Hummels, Manuel Neuer og Robert Lewandowski, er gjestene betydelig svekket. Formen til Bayern Munchen har heller ikke vært like god denne sesongen sammenlignet med fjorårssesongen. Bayer Leverkusen er i tillegg i en meget god form og har mer eller mindre hele førstelaget frisk og rask. Vi synes det er vanskelig å skille de to lagene i kveld og går for uavgjort til 3.80 i odds. Hjemmesier gir 4.00 mens Bayern München-seier gir 1.90.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler