Barcelona suser mot sin første Europa League-tittel

Barcelona Camp Nou

Barcelona ble latterliggjort i sosiale medier når det kun ble tredjeplass i Champions League-gruppen, og dermed første sesong uten CL-sluttspill på 18 år. Dermed ble det Europa League-spill, der de slo ut Napoli i den første utslagsrunden. Barcelona har aldri vunnet Europa League, og jeg er sikker på at det står høyt på listen deres denne sesongen, når det er klart at La Liga-tittelen ikke er innen rekkevidde.

En Europa League-triumf vil også gi dem en plass i neste års Champions League, om det skulle skjære seg i La Liga, der de for øyeblikket innehar en topp fire-posisjon. Formen er god for tiden, og det ser ut til at de skal klare å sikre seg plassen gjennom hjemlig liga, men det er et par gode lag bak dem på tabellen, som kan lage trøbbel om Barcelona skulle oppleve en formdupp i La Liga på tampen av sesongen.

Første europeiske kamp for Omar på ett og et halvt år

Omar Elabdellaoui var endelig å se tilbake på fotballbanen forrige måned, da han endelig var frisk nok igjen etter øyeskaden han fikk nyttårsaften 2020. Høyrebacken har fått tre ligakamper for Olympiakos siden comebacket, og blir trolig å se i startoppstillingen på Camp Nou for tyrkerne.

Det blir landslagsspilleren sin første kamp i Europa siden Galatasaray møtte Rangers til Europa League-kvalifisering tilbake i oktober 2020, en kamp tyrkerne tapte. Nå venter altså selveste Barcelona på berømte Camp Nou, vel fortjent etter den lange veien tilbake han har hatt etter skaden.

Galatasaray har en urovekkende dårlig sesong hjemme i Super Lig, der de ligger på en skuffende tolvteplass, med kortere avstand ned til bunnen av tabellen enn opp til ligaleder Trabzonspor. Det er heller ikke gode muligheter for å klatre opp å skaffe seg en plass i Europa neste sesong.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

[sports data-token=’D0vOZzMsVrcneG8J91Zmv2StPqCiIfzjEakpLn0K’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Ter Stegen; Dest, Araujo, Pique, Alba; Pedri, Busquets, De Jong; Traore, Aubameyang, Torres

Galatasaray: Pena; Elabdellaoui, Marcao, Nelsson, Van Aanholt; Pulgar; Morutan, Kutlu, Cicaldau, Akturkoglu; Mohamed

Spilltips: Barcelona vinner med (-2) handicap

Barcelona så ikke ut som seg selv i starten av sesongen, og på et tidspunkt var det tvil om de i det hele tatt ville være med å kjempe om en topp fire-plassering i La Liga. Men etter at Xavi tok over har de sett meget gode ut, og de er i en fantastisk form nå. Er klare favoritter til å løfte Europa League-trofeet, og slo ut en av de argeste rivalene, Napoli, i den forrige utslagsrunden.

Galatasaray har mer enn nok med å prøve å redde stumpene av en forferdelig sesong på hjemmebane. Europa League-suksess kunne selvsagt hjulpet mye, men det er ingen sjans for at de klarer å ta med et levelig resultat herfra. Jeg tror, dessverre for Omar og co, at Barcelona vinner med minst tre mål.

[odds data-token=’nT6KCLk1B8QZJh9V1J1HsfMJBJHgYHu9l3plTWFQ’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler