Spilltips til kveldens CL-kamp mellom Barcelona og Roma

Er Messi 100% frisk?

Barcelona startet helgens La Liga-kamp borte mot Sevilla med Lionel Messi på benken. Argentineren sto over både Argentinas 2-0-seier over Italia og det ydmykende 6-1-tapet for Spania for en uke siden grunnet muskelproblemer.

Og i helgens La Liga-kamp borte mot Sevilla startet han på benken i et oppgjør der ligalederne kom bakpå 0-2 før den lille magikeren kom innpå etter en times spill og sørget for 2-2 i det 89. minutt, like etter at Suarez først hadde ordnet 1-2.

Rapportene sier at han er klar for å starte i kveld, og etter prestasjonene borte mot Sevilla å dømme vil Barcelona være avhengig av en Messi på sitt beste for å få med seg et godt resultat i kveld forann returmøtet.

Heller ikke Roma klarte å vinne i helgen da Bologna holdt dem til 1-1 på hjemmebane. Dermed skal hovedstadslaget få tøff konkuranse om tredjeplassen i Serie A av Inter og Lazio med åtte kamper igjen å spille. Inter er to poeng bak med én kamp mindre spilt mens Lazio følger på plassen bak der igjen med tre poeng opp til Roma på tredje.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Paulinho, Busquets, Rakitić, Iniesta; Suárez, Messi.

Skadet: Ingen
Usikker: Busquets

Roma:

Roma: Alisson; Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; El Shaarawy, Džeko, Perotti.

Skadet: Karsdorp (kne), Ünder (lår)
Usikker: Nainggolan (lår), Pellegrini (legg)

Vårt spilltips

Barcelona er suverene i år, og skal 9 av 10 ganger slå Roma på hjemmebane., men usikkerheten rundt Messis skade gjør oppgjøret mer åpent enn man skulle tro. Sevilla viste i helgen at de til tider kan være litt for avhengig av argentineren, men vi tror han er tilbake i startoppstillingen i kveld og sørger for at hjemmelaget tar en komfortabel seier og dermed et langt steg mot semifinale i årets Champions League.

Men vi tror ikke på en kalasseier som forrige gang klubbene møttes i Champions League, da Barcelona vant hele 6-1 tilbake i gruppespillet i 2015. VI går for tomålsseier eller mindre til kveldens hjemmelag til 2.05 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler