Spilltips til Athletic Bilbao – Atletico Madrid

Champions League har pause og det er dermed klart for midtuke-runde i La Liga. Vi gir deg her odds og spilltips til kampen mellom Athletic Bilbao og Atletico Madrid.

Åpnet ny hjemmebane

Atletico Madrid startet sesongen med å spille noe skuffende uavgjort 2-2 borte mot nyopprykkede Girona, men har siden det fått med seg flere gode resultater.

Laget spilte også de to neste ligakampene på bortebane grunnet ferdigstillelse av deres nye stadion Wanda Metropolitano. Det endte med en sterk 1-5 seier over Las Palmas før det ble målløst 0-0 mot Valencia.

wanda metropolitano

Wanda Metropolitano er en mektig og flott stadion.

Denne helgen var det endelig klart for hjemmekamp forann over 63.000 tilskuere på ny arena. Malaga var motstander og Antoine Griezmann fikk æren av å score det første målet på nytt gress. Målet i det 61. minutt ble også det eneste i oppgjøret som endte 1-0.

Det plasserer Atletico Madrid på en fjeredeplass i La Liga etter fire spilte kamper, plassen forann onsdagens motstander Athletic Club Bilbao.

Skuffet i helgen

Bilbao startet sesongen med å spille 0-0 hjemme mot Getafe før det ble to seire over Eibar borte 0-1 og Girona hjemme med 2-0.

Men i helgen gikk det på sesongens første tap da Las Palmas ble for sterke på bortebane. Laget fra kanariøyene vant den kampen 1-0.

Tidligere møter

Siden 1993/94-sesongen har de to tradisjonsrike klubbene møttes totalt 44 ganger i La Liga, og det er Atletico Madrid som er det beste laget historisk sett.

Med sine 24 seire har de vunnet litt over halvparten av kampene, 14 på hjemmebane og 10 på utebane som er tilfellet onsdag kveld.

Athletic på sin side står med 13 seire der 9 av dem har kommet på hjemmebane. Kun 7 av de 44 kampene totalt har endt med uavgjort.

I tilsvarende oppgjør forrige sesong endte det med 2-2 mens Atletico Madrid vant sin hjemmekamp med 3-1.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget har Iker Undabarrena ute med en kneskade i uviss tid mens Yeray Álvarez snart er tilbake etter å ha vært behandlet for kreft siden desember i fjor.

Yeray Álvarez

Alle lagkameratene i Athletic Bilbao barberte hodet i støtte for Yeray Álvarez.

Bilbao må også klare seg uten Oscar De Marcos som har vært ute med en ødelagt ankel siden starten av sesongen, han er ventet å være tilbake senere denne måneden.

For Atletico sin del er både Angel Correa og Augusto Matias Fernandez usikker til oppgjøret grunnet personlige årsaker og en hamstringsskade, mens José Giménez og Some Vrasijko begge er tilbake i trening etter å ha stått over helgens ligakamp.

Spilltips: Atletico vinner

Vi tror Atletico har fått en vitamininnsprøytning etter seieren på ny stadion i helgen og beviser onsdag kveld at de har tenkt å kjempe i toppen av La Liga også denne sesongen.

Laget er bedre enn oppgjørets hjemmelag og spillere som Angel Correa og Antoine Griezmann ser ut til å være i slag.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Athletic Bilbao: 3.40

Uavgjort: 3.20

Atletico Madrid: 2.25

Vi går for seier til Atletico Madrid til en grei odds på 2.25.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler