Spilltips til kveldens Serie A-kamp mellom Atalanta og Benevento

Atalanta BC – Benevento Calcio
Stadio Atleti Azzurri d’italia
Serie A
Mandag klokken 20.45

Atalanta kommer fra en knusende seier borte mot Everton i Europa League forrige uke, og bør sørge for at Benevento lider samme skjebne i kveld. Få spilltips til kampen her.

Kjørte over tafatt Everton

Atalanta er ubeseiret i sin Europa League-gruppe med Lyon Apollon Limassol og Everton etter at fem av seks kamper er spilt, og innhar førsteplassen á poeng med Lyon men med bedre målforskjell.

Torsdag forrige uke var det klart for bortemøtet med Everton, en kamp som før gruppespillet startet så ut til å bli en real nøtt for laget fra nord-Italia.

Men Everton er et lag i oppløsning og var allerede før kampen sjanseløs på å kvalifisere seg. Engelskmennene sendte derfor utpå et halvveis reservelag, men fortsatt med spillere som Davy Klaassen og Wayne Rooney fra start.

Det hjalp ikke særlig, og takket være to mål av Bryan Cristante, to mål av Andreas Cornelius og ett av Robin Gosens sørget for at det sto 1-5 på resultattavlen da dommeren blåste av etter full tid.

Skuffende sesongstart

Men om det går godt i Europa League lever ikke klubben opp til plasseringen som ga dem plass i Europa League i Serie A i fjor.

Da ble det en kruttsterk fjerdeplass når serien var ferdigspilt, med klubber som Lazio, AC Milan og Internazionale bak seg.

Så langt i år har Atalanta kun vunnet fire av 13 seriekamper, mens de har tapt fem. Det plasserer dem på en tolvteplass så langt, men de vil med seier i kveld klatre til en tiendeplass.

Tapt alle ligakampene

Men at Atalanta ikke lever opp til forventningene kan ikke måle seg med krisen Benevento opplever i sin første sesong i Serie A noensinne.

Med 13 tap på de første 13 seriekampene har laget satt ny rekord i dårlig sesongstart i de fem store europeiske ligaene, Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga og Ligue 1.

På de 13 kampene har laget scoret seks mål og sluppet inn hele 33. Om det skulle bli tap i dag også er det 10 poeng opp til sikker plass for nykommerene.

Første møtet

Dette er første gang de to klubbene befinner seg i samme divisjon og det er derfor første gang de møtes i seriesammenheng.

De har heller aldri møtt hverandre hverken i treningskamper eller cupkamper.

Skader og suspensjoner

Atalanta har ingen spiller ute med suspensjon og trener Gian Piero Gasperini kan glede seg over å ha kun én spiller på skadelisten. Det er Leonardo Spinazzola som har vært ute siden 5. november med en muskelskade. Det er usikkert når han igjen er tilgjengelig for spill.

For Benevento sin del er det ingen registrert på skadelisten, men de må klare seg uten høyreback Gaetano Letizia som må stå over fordi han har nådd grensen for gule kort denne sesongen.

Spilltips: Atalanta vinner med tre mål eller mer

Vi tror dette blir grei skuring for Atalanta. Det er ingenting som taler for at Benevento sin elendinge form skal snu i denne relativt tøffe bortekampen. Atalanta har flere målfarlige angrepspillere og viste tydelig forrige uke at de er kapabel til å score mye mål.

Odds for kampen hos bet365:

Atalanta: 1.22

Uavgjort: 6.00

Benevento: 15.00

Atalanta med (-2) handicap: 2.50

Vi går for Atalanta med (-2) handicap, noe som betyr at de må vinne med tre mål eller mer.

Det er noe som heter at man ikke kan være mer eller mindre så god som man kan være mot Inter men Atalanta har tydelig motbevist det.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler