Astana – Celtic: Odds og spilltips

FC Astana – Celtic
Astana Arena
Champions League play-off, tirsdag klokken 17.30

Rosenborgs overmenn I Champions League-kvalifiseringen, Celtic, skal ut i siste hinder før gruppespillet når de tirsdag møter Astana på bortebane.

Overlegen hjemme

Celtic kjørte over laget fra Kasakhstan på hjemmebane og vant til slutt 5-0 ved hjelp av blant annet to scoringer av Scott Sinclair.

De tre andre målene kom etter blant annet to selvmål av Astana-spillerene Postnikov og Shitov og ett mål av James Forrest.

Lang vei til bortekampen

4770 kilometer. Det er avstanden mellom Glasgow i Skottland og Astana i Kasakhstan, som teknisk sett ligger i Asia til tross for sitt medlemsskap i det europeiske fotballforbundet.

Avstanden kan ha hatt betydning for Astana i den første kampen når de var det laget som måtte gjennom den tøffe reisen, så man skal ikke undervurdere betydningen av reisen til Celtic før returoppgjøret.

Mikael Lustig og resten av Celtic-laget har én fot i Champions League-gruppespillet.

Klart beste laget i hjemlandet

Siden klubben ble stiftet i 2009 har dem aldri havnet dårligere enn som nummer fem i den øverste kasakhstanske serien, og de siste tre sesongene har endt med ligaseier.

De har også tre cupmesterskap og for to sesonger siden kom de seg helt til Champions League-gruppespillet for første og foreløpig siste gang i historien.

Forrige sesong tapte de for nettopp Celtic i den tredje kvalifiseringsrunden, men kom seg til slutt til Europa league-gruppespill, det samme som taperren av årets dobbeltoppgjør vil gjøre.

Etter 23 spilte kamper i den hjemlige serien som er godt over halvspilt leder Astana med 57 poeng, fire poeng forann neste lag på listen som har en kamp mer spilt enn hovedstadsklubben.

Skader og suspensjoner

Celtic må fortsatt klare seg uten sin store stjerne Moussa Dembélé, som er ute med en hamstringskade til midten av september.

Også danske Erik Sciatchenko, Eboue Kouassi og Dedryck Boyata er ute i flere uker hver med skader mens Cristian Gamboe er usikker.

Astana har ingen skadde spillere å melde om men må klare seg uten Yuri Logvinenko, Igor Shitov og Dmitri Shomko som alle er suspendert.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på Astana sin hjemmebane, Astana Arena, som ble åpnet til klubbens første sesong i 2009.

Stadionen som kan huse 30.000 tilskuere er topp moderne og har blant annet et tak som kan trekkes helt over om ønskelig.

Astana Arena

Astana Arena i Astana.

Spilltips: Celtic tar seg til gruppespill med stil

Vi tror Celtic også i bortekampen viser at de er et klart bedre lag enn Astana, og med spiss Leigh Griffiths i form er det meget store sjanser for at det blir bortemål også på bortebane.

Celtic har også åpnet den skotkse serien meget sterkt med tre seire av tre mulige. I Helgen ble det en komfortabel 2-0 seier borte mot Kilmarnock.

Odds for kampen hos er som følger bet365:

Astana: 2.62

Uavgjort: 3.30

Celtic: 2.62

Vinneren er klar for gruppespill i Champions League mens taperen skal spille gruppespill i Europa League.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler