Spilltips til møtet mellom AEK Athen og AC Milan

AEK Athen – AC Milan
Olympiako Stadio Athinas
Torsdag klokken 19.00

AEK og AC Milan skal gjøre opp om førsteplassen I Europa Leagues gruppe D torsdag kveld. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Skuffende sesongstart

Etter at AC Milan havnet på kinesiske hender har det vært en storstilt satsing på den tidligere storklubben. Spesielt i sommer har det blitt brukt enorme summer på nye spillere.

Inn dørene har blant annet Leonardo Bonucci, Ricardo Rodriguez, Andrea Conti og André Silva kommet, og klubben har brukt nesten to milliarder norske kroner, bare i sommer.

Men med kun fem seire på de første elleve seriekampene, og hele fem tap, har sesongen åpnet langt fra så bra som man håpte på forhånd.

Og med tap mot både Lazio, Inter, Roma og Juventus, alle tittelutfordrere, kan nok Milan-klubben allerede nå se langt etter ligagullet denne sesongen.

Jevn sesongstart i Hellas.

AEK Athen er etter ni serierunder i den greske Superligaen på en tredjeplass med 17 poeng. På de ni seriekampene har det blitt fem seire, to uavgjorte og to tap.

Men det ser ut til å bli svært jevnt i den øverste greske divisjonen denne sesongen, opp til overraskelseslaget Atromitos på første er det bare to poeng.

AEKs tre største tittelutfordrere PAOK, Olympiakos og Panathinaikos er på henholdsvis andreplass med 18 poeng, femteplass med 14 og syvende med 13 poeng. Alt ligger med andre ord til rette for en svært tett jevn ligakamp.

Begge ligger an til avansement

Etter tre spilte kamper i gruppe D leder Milan gruppen med syv poeng forann AEK som har fem. Rijeka følger etter med tre mens Austria Wien er sist med kun étt poeng.

Det endte 0-0 i det motsatte oppgjøret for to uker siden og AEK bør vinne for ikke å risikere at Rijeka går forbi og tar plassen som gir avansement til utslagsrundene.

Skader og suspensjoner

Torsdagens hjemmelag må klare seg uten Petros Mandalos, Uros Cosic, Vasileios Barkas og Viktor Klonaridis, mens Dmytro Chygrynskiy er tilgjengelig igjen etter å ha vært ute med en albueskade.

For AC Milan sin del er Andrea Conti og Giacomo Boneventura ute, til henholdsvis mars neste år og om ca to uker. Mens Suso, Lucas Biglia og Davide Calabria alle er usikre.

Tidligere møter

I tillegg til 0-0 kampen mellom de to lagene for to uker siden har de møtt hverandre ved to tidligere anledninger.

Det var i mesterligaen tilbake i sesongen 2006/07. Den gangen vant AEK Athen tilsvarende oppgjør 1-0 mens Milan vant sin hjemmekamp 3-0.

Spilltips: Milan ønsker europeisk suksess sterkt, og vinner denne.

Med stor sannsynlighet er Milan ikke blant klubbene som får plass i neste sesongs Champions League gjennom årets Serie A, og å vinne Europa League er en annen vei inn i den gjeveste europeiske turneringen. Da bør denne kampen vinnes.

Odds for kampen hos bet365:

AEK Athen: 3.50

Uavgjort: 3.40

AC Milan: 2.25

Vi går for borteseier til 2.25 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler