Boasson Hagen på andreplass i Tour de France, igjen

Dagens etappe av Tour de France var pekt ut på forhånd som en skreddersydd etappe for nordmennene Edvald Boasosn Hagen og Alexander Kristoff.

Den startet med to klatringer på henholdsvis katerogi tre og fire i den første halvdelen av etappen, før den slakket ut i den siste halvdelen med en innlagt spurt og en flat periode før målgang.

Kittel stivnet totalt

Vi fikk flere forsøk på brudd i de første milene opp Côte de Boussoulet, Men selv om hovedfeltet ble brutt opp i flere grupper var det ingen som virkelig klarte å få et godt forsprang.

Over linjen på toppen var det De gendt som var først over og fikk 2 klatrepoeng. Chavanel ble nummer to og fikk ett poeng.

Etter 40 kilometer tilbakelagt var det 50 ryttere som hadde falt bak hovedfeltet og ikke klarte å holde samme tempo, blant annet mannen i den grønne poengtrøyen, Marcel Kittel.

Enda et klatrepoeng til Barguil

I front kjørte Sylvain Chavannel hardt i det kuperte terrenget med Thomas De Gendt i hælene, men farten i hovedfeltet var for stor.

Hovedfeltet syklet sammen opp de siste kilometerene til klatring nummer to på det øverste punktet på dagens etappe. Etter det ventet det 1100 høydemeter ned til mål.

Først over toppen var klatrekongen selv, Warren Barguil, og han fikk med seg ett klatrepoeng. Nå ble det også klart at George Bennet hadde brutt årets Tour de France.

Og ved toppen var det to minutter som skilte hovedfeltet og gruppen bak med Marcel Kittel, en avstand som bare økte nedover i løypen. Når 100 kilometer var passert var avstanden oppe i fire minutter.

Tour de France feltet

Matthews spiste innpå Kittel

I front av hovedfeltet befant Michael Matthews seg og jaktet totalt femti spurtpoeng, tjue ved den innlagte spurten og tredve ved målgang. Før start var han 79 poeng bak Marcel Kittel.

Og når vi kom til den innlagte spurten var det flere spurtere i tillegg til Matthews som var oppe i front og ville ha poeng. Men når Matthews stakk var det kun Greipel som fulgte.

Matthews tok 20 poeng mens Greipel tok 17. Ingen av de norske tok poeng her.

Ved 15 kilometer tilbake var avstanden ned til Kittel hele ni minutter, og hovedfeltet begynte å sprekke opp. Ett par minutter senere stakk Team sky og den fremste delen av feltet, Alexander Kristoff var for langt bak til å få det med seg, men Boasson Hagen holdt følge.

Så nært for Boasson Hagen

I svingene på de siste to kilometerene hang han bra med men han var litt for langt bak i det Metthews satt inn sjettegiret.

Hagen kom etter og hadde størst fart, men han hadde startet rykket 15 meter for sent og kom i mål som nummer to kun hundredeler bak Matthews.

John Degenkolb kom inn som nummer tre mens Alexander Kristoff var i mål ca 30 kilometer etter den første gruppen sammen med blant annet Jack Bauer.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler