Boasson Hagen klarte ikke innfri som en av favorittene i 3. etappe av Tour de France

Edvald Boasson Hagen var en av favorittene i gårsdagens etappe mellom Verviers i Belgia og Longwy i Frankrike i Tour de France, men gikk tom for krefter i sluttspurten de siste kilometerene.

Det var ingen som kunne gjøre noe med Peter Sagan, som selv med en feil som gjorde at han tråkket ut av den ene pedalen, klarte å komme seg opp i fart igjen å vant forann Michael Matthews og Dan Martin.

Laengen prøvde å være småfrekk

Alexander Kristoff var oppe å luktet på fronten når det gjensto få hundre meter, men måtte i likhet med Edvald Boasson Hagen innse at han ikke klarte å holde det samme tempo som de helt fremme.

Alexander Kristoff Katusja

Vegard Stake Laengen fikk vist seg fram for første gang i sin deby i Tour de France da han ved flere anledninger prøvde å stikke i starten av etappen, men feltet lot han ikke slippe av gårde.

Boasson Hagen ble beste norske på en 27. plass, mens Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen kom i må lenger bak i hovedfeltet på henholdsvis 82. og 124. plass.

Sammenlagtlederen etter den andre etappen Geraint Thomas, kom i mål lile bak de tre på pallplassene sammen med lagkaptein Chris Froome, og har derved den gule ledertrøyen også i dag på den 4. etappen mellom Mondor-Les-Bains og Vittel.

En passende etappe for nordmennene i dag

Dagens etappe er en relativt lang og flat etappe, med en innlagt spurt og en innlagt klatring. Det er en passende etappe for Kristoff til å ta en etappeseier, men også Boasson Hagen kan henge godt med i dag. Og med tanke på at Boasson Hagen kun er 16 sekunder bak Geraint Thomas på en 5. plass i sammendraget, er det også små muligheter for at vi kan ha en nordmann i gul ledertrøye i ettermiddag.

Etappen vil bli preget av hvem som prøver å gå i brudd og eventuelt hvor stort forsprang bruddet får. Skal nordmennene henge med i morgen når årets første fjelletappe står på programmet er de avhengig av en best mulig plassering i dag.

Kart over alle etappene i touren:

kart over tour de france

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler