Alexander Kristoff klar for nytt lag

Det har vært ganske åpenbart i lengre tid nå, og spesielt etter årets Tour de France startet at Alexander Kristoff er ferdig i Katusha.

Har vært misfornøyd med tilværelsen

Nordmannen som har syklet for russiske Katusha siden 2012-sesongen har vært misfornøyd i en lengre periode med forholdene i laget. Og spesielt når han ikke fikk med seg de ønskede hjelperytterene til Tour de France var misnøyen ganske åpenbar.

Ryktene om hvor han sykler neste sesong har versert i en stund nå, og lag som Astana og UAE Team Emirates er de to lagene som har blitt snakket høyest om.

Nå kan TV2 Norge mer eller mindre bekrefte at det er UAE Team Emirates som blir Kristoffs neste stoppested.

Det italienske laget som før årets sesong var kjent som Lampre er et hardtsatsende lag med en stor lommebok med arabiske oljepenger i bakhånd.

På laget har man allerede nordmannen Vegard Stake Laengen som også syklet årets Tour de France, men laget består i hovedsak av italienere, for tiden fjorten av lagets 26 ryttere.

Det går rykter om at laget skal prøve å få inn flere hjelperyttere håndplukket av Kristoff for å hjelpe han de kommende sesongene der han mest sansynlig blir lagets kaptein.

Laengen og Team Emirates

Ingen vil bekrefte

Internasjonale sykkelryttere har ikke lov til å melde flytting til nytt lag før første august, så vi vil mest sannsynlig ikke få noen bekreftelser før den tid.

Til TV2 sier Kristoff følgende med et smil:

-Jeg har bestemt meg, men det får dere ikke vite. Jeg har fremtiden klar, så jeg er syklist også neste år.

UAE vil heller ikke bekrefte noe

-Det er for tidlig å si noe nå. Du vet hvordan reglene er, sier lagsjef Carlo Saronni og hentyder til at overganger ikke kan gjennomføres offisielt før etter 1. august.

Kristoff kommer fra en noe skuffende Tour de France som ble avsluttet søndag. Og at spørsmålet om fremtiden er avklart vil nok gjøre oppkjøringen inn mot VM i Bergen noe lettere.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler