Barcelona – Real Madrid, El Clasico, kan bli utsatt igjen

Catalanske protester i barcelona

Vil du streame Barcelona – Real Madrid? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se kampen live!

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Det er mer enn bare tre poeng på spill når Barcelona og Real Madrid møtes i kveld. Det er stor for at kampen setter ny glød til opptøyene som herjet i Barcelona tidligere i høst, noe som kan sørge for at kampen blir flyttet nok en gang.

Konflikten i Catalonia har pågått i flere tiår, men de seneste årene har den eskalert, mye takket være valgene som uavhengighetsbevegelsen har holdt, der flertallet har stemt for å løsrive seg fra Spania.

Konflikten økte betraktelig i oktober, da ni profilerte medlemmer av det katalanske uavhengighetspartiet fikk lange dommer for oppvigleri. Omtrent samtidig skulle en av verdens mest profilerte kamper bli spilt, nemlig El Clasico mellom Barcelona og Real Madrid.

Varsler nye protester

Ny dato ble valgt, i dag 18. desember. Men nå varsler den katalanske uavhengighetsgruppen Tsunami Democratic nye demonstrasjoner før og under kampen.

Det har roet seg i Barcelona etter de voldsomme demonstrasjonene tidligere i høst, men frykten for at det skal blusse opp igjen nå er stor blant befolkningen. Tsunami Democratic har satt et ufravikelig krav til Barcelona om å ta med et stort banner inn på Camp Nou med teksten «Spain, sit and talk», Spania, sitt ned og snakk på norsk.

Barcelona har ikke gitt sin godkjennelse til dette, og konsekvensene kan bli store, både om de klarer å smugle det inn, og reaksjonene fra gruppen om de ikke får tatt det med inn. Man frykter da at gruppen vil prøve å stoppe spillerbusser eller lignende for å utsette/avlyse kampen.

Men klubben og myndighetene har tatt forhåndsregler. Det er ventet omkring 3000 politi- og sikkerhetsmannskaper på og rundt stadion i kveld. De to klubbene har også valgt å innvarteres på samme hotell, og spillertroppene kommer til å ankomme Camp Nou i anonyme busser.

Spilltips: Riktig resultat; 2-2

Vi har på følelsen at dette kommer til å bli et noe anspent El Clasico. Ikke bare på grunn av omstendighetene, men det er også to lag som deler på La Liga-ledelsen med 35 poeng, og med fire poeng ned til Sevilla på tredje er det ingen av de to lagene som risikerer å bli forbigått av lagene som kommer bak.

Real Madrid mangler Marcelo og Hazard, mens Ousmane Dembele er Barcelonas viktigste fravær.

Magefølelsen sier at dette ender uavgjort, men det er alltid målgaranti når Barcelona og Real Madrid møtes.

Vi går for 2-2 til fulltid til oddsen 11.00 hos Unibet.

TV og live stream

Det finnes dessverre ingen muligheter for å se dette oppgjøret via tradisjonelle kanaler i Norge, da ingen eier rettighetene til å sende Copa del Rey på TV.. Men fortvil ikke, det finnes fortsatt andre muligheter. Blant annet så viser Unibet dette oppgjøret for alle sine kunder.

Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Vil du streame Barcelona – Real Madrid? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se kampen live!

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler