WALSTAD TROR PÅ LYN SUKSESS DE NESTE ÅRENE

WALSTAD TROR PÅ LYN SUKSESS DE NESTE ÅRENE

Lyns Rolf-Magne Walstad har stor erfaring fra norsk fotball som leder i blant annet Brann og Hønefoss. I forbindelse med vår sak om forventningene til Lyn FK i 2017 spurte vi den sportslige lederen om hans tanker rundt det neste året på oslos vestkant.

Les saken her: En gammel storhet på vei tilbake?

Dere ser også i år ut til å få et slagkraftig lag og dermed blir det naturlig å tenke på et opprykk. Hva er den langsiktige ambisjonen til Lyn? Når tror du dere er tilbake i toppen av norsk fotball?

– Det kortsiktige målet er, som i fjor å vinne 3. div, men denne gangen med opprykk som resultat. Vi har tidligere sagt at å være tilbake i toppfotballen 2020/2021 er ambisiøst men at det er mulig å bli et av 32 lag. Men, opprykk vedtas som kjent ikke, så jobber vi hardt og systematisk i fortsettelsen trenger vi bare litt tur og ressurser nok så vil vi nå målene. Det er ingen tvil om at klubben har det i seg.

Lyn har et godt rykte på seg og de siste årene har spillere som flytter til Oslo ofte et stort ønske om å spille for Lyn. Hvordan har pågangen av spillere vært i det siste? Kan vi vente oss noen storsigneringer i løpet av vinteren?

– Vi vil nok se noen spennende signeringer i år, samtidig er vi opptatt av å resignere de viktigste spillerne fra i fjor. Mange tar kontakt, men vi har litt is i magen både Thomas og jeg. Å finne de rette spillerne er viktigere enn å få spillere fort på plass. Selv har vi noen i lupen, men de er foreløpig ikke tilgjengelig. Jeg tror mangel på kontinuitet i spillerstallen er en av grunnene til at Lyn ikke har kommet lenger «opp» i perioden 2011-2016. Derfor er de vi eventuelt tar/får med videre fra i fjor, meget viktige signeringer.

– Av de som er i avgang så startet Tom Sadeh to kamper i 2016, Birger Rasmussen var borte halve sommeren, mens Balto bare spilte våren. Disse vil de unge fremmadstormende dekke opp for, men det er klart vi må ha inn noen på «toppen». Og de kommer, selv om klubben fortsatt bruker null kroner på spillerlønninger. Supporter-hjelpen er uvurderlig!

Blir årets hjemmekamper spilt på Bislett Stadion også i år?

– Ja. I konkurranse med friidretten og diverse konserter er terminlisten klar. Bastionen ønsket Bislett og de ønsket søndager- Nå har vi lagt tilrette for det så godt som det er mulig etter mye jobb med terminlista. Vi ser fram til å vinne kampen både på tribunen og på gresset.

Du har vært med på både oppturer og nedturer i Lyn. Er det utfordrende og skulle satse hardt fra 3.divisjon samtidig som man bevarer enn sunn og god klubbdrift. Hva er viktig for klubben fremover for å lykkes også utenfor banen?

– Klubben må vokse både administrativt og økonomisk parallelt, aller helst noen måneder i forkant av laget og sporten. Oslo er Norges største by og med all respekt for våre naboer, mener jeg at vi kan ta «større plass» spesielt på vestsiden av sentrum. Treningsanlegget vårt er bedre enn noen gang, ungdomsfotballen er bred og sterk, Mulighetene er mange. Nå er bare spørsmålet om vi får tatt ut potensialet i forhold til A-laget.

Fotballkanalen takker for utfyllende svar til Lyns daglige leder Rolf-Magne Walstad.

Mektige Bastionen
: Scener som dette er fra Ullevål Stadion kan bli en realitet hvis Lyn kommer tilbake til toppen av norsk fotball. Daglig leder Rolf-Magne Walstad mener klubben er på god vei. (Foto: Digitalsport)

Fotballkanalen

268 Artikler