VURDERER Å LEGGE OPP

Foto: Anne Christine Bergrem, Strømmen IF

Madiou Konate har hatt en lang og innholdsrik karriere. Etter hva Fotballkanalen erfarer vurderer Strømmen-spissen nå å legge opp som spiller for å satse 100% på treneryrket. Flere nøkkelspillere kan også være på vei bort fra klubben, men den aller viktigste signeringen fikk de røde og grå på plass denne uka.

Konate har toppdivisjonserfaring fra åtte land og har vunnet både serie- og cupmesterskap med Molde i 2005. I Norge har Senegaleseren også spilt i Hønefoss før de to siste årene i Strømmen.

Etter en sesong med lite spilletid og skader vurderer han nå å legge opp. Kun 6 kamper ble det i årets OBOS-liga og nå skal spissen ønske å bruke sine evner i treneryrket.

Han er allerede godt igang med jobben og har det siste året figurert som trener for guttelaget til Strømmen.

– Han er en fantastisk trener. Han er engasjert hele tiden, setter krav og han har utviklet oss mye. Han har så mange historier om hvordan han kom fra ingenting til å bli profesjonell spiller, forteller kaptein Johnny Tran (16) på spørsmål fra RB om han er fornøyd med å ha spissen som trener.

Konate er uten tvil en godt likt skikkelse på Strømmen Stadion og har vært en såpass stor publikumsfavoritt at Strømmen-supporterne i fjor gikk sammen for å sikre han kontrakt i ytterligere et år.

Konate har ikke svart på Fotballkanalens henvendelser.

Kapteinen blir i minst to år til

Dette har de gjort igjen i år med lagkaptein Steinar Strømnes som takket for tilliten med å velge bort spill for Sandefjord i Tippeligaen, med en ny toårskontrakt for de rød og grå.

Strømmen-trener Espen Olsen er mildt sagt fornøyd med signeringen.

– Han er vår viktigste spiller, uten tvil. Det er for meg helt ufattelig at ikke lSK, eller en annen eliteserieklubb har sikret seg <

class=»retriever-hit focus» tabindex=»-1″>Steinar> for lenge siden. Han er den beste midtstopperen i serien, uttaler han til Romerikets blad.

Selv er Strømnes fornøyd med å kunne fortsette karrieren i klubben han har vært i siden 2012.

– Det er ingen hemmelighet at jeg trives veldig godt her. Hadde jeg ikke gjort det ville valget vært enkelt. Treneren er bra, utrolig nok, og spillergruppen er veldig spennende. Jeg får krige om opprykk her i stedet. Det var også en forutsetning at klubben har ambisjoner om å kjempe om det neste sesong, sier han til lokalavisa RB.

Kan miste nøkkelspillere

Men Strømmen må også forberede seg på å kunne miste noen av sine beste spillere fra årets sesong.

Aleksander Melgalvis ble tatt ut på Fotballkanalen sitt årets lag i OBOS-ligaen. Høyrebacken har fått tilbud om en kontrakt fra LSK, men tilbudet er ikke godt nok til at han kommer til å takke ja.

– Skal jeg spille for LSK, må jeg trappe betraktelig ned på jobb. Da må jeg få det tilbudet jeg krever økonomisk, sier høyrebacken til RB.

En annen som kan være på vei bort er LSK-utleide Markus Brændsrød. Han har vært på besøk hos avdelingskollega Sandnes Ulf, men kan fortsatt blir værende i Romerike.

– Jeg var der i forrige uke og så på forholdene. Jeg vurderer alt, men har ikke noe hast med å bestemme meg. Strømmen er fortsatt veldig aktuelt. Det skal mye til for å få meg bort herfra, sier 21-åringen forteller han til RB.

LSK har også tilbudt unggutten å trene med klubben i tiden fremover.

Fotballkanalen

268 Artikler