U21-LANDSLAGSTJERNENE PÅ BLOKKA TIL MALMÖ FF

Speidere fra Malmö FF har fulgt det norske U21-landslaget tett i høstens kamper. Ifølge svenske Expressen skal de svenske mesterne nå være interessert i å låne Martin Ødegaard fra Real Madrid. Samtidig kobles Vålerenga-spiller Ghayas Zahid til klubben.

(Foto: Digitalsport)

Malmö FF har valgt en tydelig strategi med å hente unge fremadstormende skandinaviske landslagspillere til klubben. Derfor har svenskene full kontroll på det norske landslaget og har brukt godt med tid på å se høstens kvalifiseringskamper hvor flere av de norske spillerne har fått vist seg bra frem.

I Malmö ønsker man nå å finne en playmaker-type som er hurtig, god med ballen og kan åpne opp forsvar på siste tredjedel. I den norske U21-landslagstroppen er det to spillere som peker seg ut i denne kategorien.

Martin Ødegaard går etter alle solemerker på utlån når overgangsvinduet åpner, og nå ønsker svenskene å se på muligheten for å signere en låneavtale med det norske stortalentet.

– Det er en spennende spiller, men at han kommer til Malmö FF til neste år er vanskelig å tro, sier sportssjef i klubben Daniel Andersson til Expressen.

Ghayas Zahid er et spennende alternativ

Andersson legger ikke skjul på at de følger flere spillere tett. En av de som også passer beskrivelsen svært godt er Vålerengas Ghayas Zahid.

Ifølge kilder Fotballkanalen har snakket med går kontrakten hans med VIF ut til sommeren, noe som betyr at han kan snakke med nye klubber fra årsskifte.

– Det finnes flere spennende spillere på det norske U21-laget. Det er et bra lag med mange spillere som allerede er toneangivende i større ligaer enn de skandinaviske, sier han videre.

Han bekreftet også at de hadde sett begge kampene mot Serbia, hvor både Ødegaard og Zahid leverte positive opptredener.

Skulle en av de to ende opp i Malmö FF i løpet av året kan de bli lagkamerat med tre andre nordmenn. Magnus Wolf Eikrem, Jo Inge Berget og Andreas Vindheim har alle kontrakt med klubben i 2017.

Fotball , 15. november 2016 , EM-playoff U21 , Norge - Serbia Euro U-21 - Qualification play-off Norway U21 - Serbia U21 Ghayas Zahid , Norge Følges tett av Malmø FF:
Ghayas Zahid kan være playmakeren svenske Malmø FF velger å gå for. VIF-spilleren har levert en god sesong for klubb og landslag. (Foto: Digitalsport)

Fotballkanalen

268 Artikler