TV2-PROFILEN LEGGER OPP

(Foto: Digitalsport)

Simen Stamsø Møller har i en årrekke vært kjent som en giftig spiss i Norsk fotball. De siste årene har han fått mer oppmerksomhet for sin rolle som TV2-ekspert en målmaskin. Nå legger både han og broren Julian Stamsø Møller skoene på hylla. I Kjelsås blir man dermed to store profiler fattigere.


Til Fo

tballkanalen forteller yngstebror Simen at motivasjon har vært varierende, til tross for at han har levert solide prestasjoner.

– Kamper og treninger er ikke like gøy lenger for meg. Og det har vært kjipt å måtte si nei så ofte, ettersom jeg har vært viktig for laget. Jeg har ofte likt bedre å se fotball enn å spille selv, og fem økter i uka uten maks motivasjon gir lite mening.

Møller har spilt i 1.divisjon for Strømmen og fikk også sjansen til å spille Tippeliga i Tromsø. Men det er i Kjelsås spissen har trivdes best.

FOR STRØMMEN: Her er Stamsø Møller i aksjon for Strømmen mot Hødd. (foto:Digitalsport) FOR STRØMMEN:
Simen Stamsø Møller(til venstre) i aksjon for Strømmen mot Hødd. (Foto:Digitalsport)

– Spillerne i 2. divisjon trener jo like mye som de i Tippeligaen, sier han til Fotballkanalen.

Det var allikevel en liten ting som stod i hodet på 28-åringen da han bestemte seg for at nok er nok.

– En liten motivasjon var å bli tidenes mestscorende i Kjelsås. Jeg har 15 mål opp til Dag Halvorsen, så han er nok happy nå flirer Møller.

Både han og eldstebror Julian har vært med å sette farge på klubbmiljøet på Oslos tak.

Nå blir det 4. divisjon for å holde kroppen og konkurranseinstinktet i gang. Møller skryter av broren, og mener han har vært avhengig av samspillet på banen for å prestere.

– Julian er bedre enn meg i fotball, og sammen har vi alltid hatt en bra kjemi og forståelse. Uten ham hadde jeg aldri scora så mange mål som jeg har gjort, sier 28-åringen.

Nå blir det fullt fokus på TV2 og Premier League. I årets sesong har det vært en krevende øvelse å kombinere rollene som spiller og jobben i TV2.

– Flere ganger denne sesongen har jeg spilt og kommentert kamp samme dag. I august scora jeg 2-2-målet mot Grorud ca. 17.50 og kommenterte Hull-Manchester United 18.30. Det har vært mer sprøtt enn gunstig.

Han er stolt av jobben som er gjort i Kjelsås de siste årene, og skryter av både Kjelsås-trener Eivind Kampen og tidligere medspillere.

– Jeg har enormt mye beundring for hva Eivind Kampen gjør i Kjelsås nå. Men å være trener og spiller i 2. divisjon er litt sammen greia; man ofrer veldig mye og sitter ofte sliten igjen. Han trener ungene i klubben på dagtid, pumper ballen, delegerer det medisinske og måker banen for snø. Det krever en enorm dedikasjon. Likevel har vi fått resultater ut av minimalt med midler.

Kjelsås ble nummer seks i sin avdeling i 2.divisjon denne sesongen. De siste årene har klubben alltid ligget på øvre halvdel og som regel gitt opprykkslaget kamp helt inn.

Møller mener det er en perfekt klubb for spillere som ønsker å ta steget videre i karrieren.

– Kjelsås er klubben å dra til nå for unge spillere som ønsker å bli proffe. Det er gode muligheter for å spille i en god divisjon, som nå vil få mer publisitet og oppmerksomhet enn før.

En av Tippeligaens beste midtstoppere i høst, Sigurd Rosted, kom til Kjelsås som et helt ubeskrevet blad. Han ble oppdaget av Sarpsborg 08 og er plutselig U21-landslagsspiller, sier han.

TOK STEGET: (foto:Digitalsport) TOK STEGET:
Sigurd Rosted utviklet seg i Kjelsås før han gikk videre til Sarpsborg 08 og Tippeligaen. (Foto:Digitalsport)

Fotballkanalen

268 Artikler