TUIL-spiller på prøvespill hos Stabæk denne uken

Mathias Dahl Abelsen er denne uken med på trening hos Eliteserie-klubben Stabæk. Sportslig leder i klubben bekrefter at de er interessert i midtbanespilleren.

Var på prøvespill hos annen Eliteserieklubb

Dahl Abelsen kom opprinnelig fra Sortland, men byttet til Alta tilbake i 2014. Der ble det én sesong i 1. divisjon før de rykket ned til 2. divisjon. Han spilte to sesonger med Finmarks-klubben før han i fjor vinter meldte overgang til TUIL.

Og i TUIL har 23-åringen som liker seg best på venstresiden av midtbanen gjort det riktig godt. Så godt at han allerede i sommer fikk muligheten til å vise seg frem på prøvespill hos Tromsø IL.

Bekrefter at de er interessert

Det var avisen Nordlys som først meldte om at Dahl Abelsen var på prøvespill hos Stabæk, og til samme avis sier Stabæks sportslige Inge André Olsen leder følgende:

– Mathias er en spiller som har gjort det bra i Tromsdalen, og vi syntes det var interessant nå å ta en nærmere titt på han. Videre sier han at:

– Akkurat nå har vi egentlig god dekning på midtbanen, men vi har ikke konkludert med noe. Mathias er uansett en spiller vi følger og har i kikkerten.

Det vil trolig være mulig å se Dahl Abelsen i aksjon fredag da Stabæk møter Vålerenga til treningskamp i Valhall Arena klokken 12.45.

Fakta Mathias Dahl Abelsen

Alder: 23
Født: Sortland
Høyde: 1.67 m
Posisjon: (venstre) midtbane
Klubb: Tromsdalen UIL
Kontrakt utløper: 31.12.18
Tidligere klubber: Alta IF, Sortland IL

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler