Tidligere Finnsnes-spiller klar for TUIL etter vellykket prøvespill

Tidligere Finnsnes-spiller Andreas «Løva» Løvland får prøve seg på Norges nest øverste nivå etter å ha imponert på trening for TUIL den siste tiden.

Vært på flere prøvespill

Før den siste tidens prøvespill hos Tromsdalen har mannen som opprinnelig er fra Lyngen i Troms vært på prøvespill hos Tromsø, Mjøndalen og Fredrikstad.

Nå har det endelig lykkes for 24-åringen å ta steget opp, og den kommende sesongen vil være hans første på nest øverste nivå i Norge.

Den siste tiden har han vært kontraktsløs, men har siden 2012 spilt for Finnsnes i PostNord-ligaen. I Tromsdalen har han nå signert en toårskontrakt.

Treneren fornøyd

TUIL-trener Gaute Helstrup er godt fornøyd med signeringen og til ITromsø sier han følgende:

– Andreas har vært god i andredivisjon en stund og det blir spennende å se om han kan ta flere steg gjennom en mer profesjonell treningshverdag og flere økter. Han har fortsatt litt å jobbe med på den fysiske biten, men det kan vi hjelpe han med.

Hovedpersonen selv er lettet over å få muligheten til å ta et steg opp i karrieren, og sier til samme avis at:

– Det er et lite «nå eller aldri» for meg når det gjelder fotballkarrièren.Jeg har ventet lenge på muligheten til å teste meg på høyt nivå. Kanskje er det tøffere konkurranse og nye omgivelser jeg trengte nå. I første omgang handler det om å bli kjent med klubben og spillergruppa.

Les mer om vinterens overganger på vår silly season-side, og se alle bekreftede overganger i OBOS-ligaen og Eliteserien.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler