GJØVIK-LYN SPILLERE AKTUELLE FOR OBOS-LIGAEN

Stian Simenstad forlater Gjøvik-Lyn etter nedrykket til 3. divisjon. To lagkamerater vurderer å gjøre det samme. Samtidig kan en Raufoss-spiller ende opp i League One.

>

(foto: Digitalsport)

Stian Simenstad har vært fast inventar i Gjøvik-Lyn sin startoppstilling de siste årene. Lysluggen har vært svært viktig for klubben, noe som kom fram da Simenstad signerte ny kontrakt i 2014:

– Denne forlengelsen er veldig viktig for oss. Det er ikke mange bedre forsvarsspillere i 2. divisjon enn Stian, uttalte sportslig leder, Sturla Kollshaugen, til Oppland Arbeiderblad i 2014.

Ambisjoner over 3. divisjon

Backen har vært tydelig på at han har ambisjoner utover spill i 3. divisjon og sier følgende til Fotballkanalen:

– Siden Gjøvik-Lyn neste år spiller 3. divisjon føler jeg at det er på tide å finne seg en ny klubb på et høyere nivå, da jeg fortsatt har ambisjoner som fotballspiller.

Simenstad har i november trent med Raufoss og fremover skal backen trene med nyopprykkede Elverum, men 25-åringen har enda ikke bestemt seg for hvor han spiller neste sesong:

– Det stemmer at jeg har vært i kontakt med Raufoss og Elverum, i tillegg til et par andre klubber. Jeg skal trene med Elverum og se hvordan forholdene er der denne uka. Jeg ser fortsatt på mulighetene mine, og har ikke tatt noe valg på hvor jeg skal enda, sier den ambisiøse forsvarsspilleren til Fotballkanalen.

Klubben har forståelse

Da Simenstad har kontrakt også neste sesong betyr det at Gjøvik-Lyn vil ha krav på kompensasjon for spilleren, noe Simenstad tror ordner seg uten problemer.

– Da jeg signerte kontrakten var ambisjonen opprykk. Jeg har snakket med Gjøvik og de har forståelse for at jeg vil dra. Jeg har vært i klubben lenge og har hatt et godt forhold hele veien.

Tidligere Valencia-spiss aktuell for Elverum

(foto: Digitalsport) LYNVING:
Dag Alexander Olsen, her mot Man Utd og Paul Scholes, er aktuell for en retur til OBOS-ligafotball. (foto: Digitalsport)

Det tidligere stortalentet- og hurtigtoget, Dag Alexander Olsen, skal neste uke trene med nyopprykkede Elverum. Spissen forlot Fredrikstad før årets sesong for å dra tilbake til moderklubben på Gjøvik, men blir etter alle solemerker ikke med klubben ned til 3. divisjon.

På prøvespill i Ranheim

(foto: Digitalsport) STRAND TIL FJÆRA?:
Morten Strand, her i aksjon for RBK 2, skal på prøvespill i Ranheimsfjæra. (foto: Digitalsport)

Etter to sesonger i Gjøvik-Lyn vurderer også Morten Strand mulighetene sine før neste sesong. Lekværingen som kom til Gjøvik fra Rosenborg 2 i 2015, skal nå på prøvespill i Ranheim.

– Norsk toppfotball frister

Raufoss sin skadeforfulgte midtstopper, Aaron Lee Jones, står uten kontrakt etter årets sesong. Engelskmannen har slitt med å spille seg inn på Raufoss etter et benbrudd og nå er han ferdig i klubben. Jones er nå tilbake i England, der han har trent for fullt siden sesongen sluttet i Norge, men 23-åringen er usikker på om han ender opp i klubben han elsker, eller om han reiser tilbake til norsk fotball.

(foto: Digitalsport) KOMPROMISSLØS:
Jones bekrefter interesse fra norske klubber, men er også aktuell for favorittklubben Chesterfield. (foto: Digitalsport)

– Jeg er for øyeblikket hjemme i Chesterfield. Her har jeg trent for fullt siden sesongen i Norge sluttet. Chesterfield er klubben jeg vokste opp med, og som jeg så spille hver helg. Jeg kan verken bekrefte, eller avkrefte om jeg er nære å signere for dem. Uansett kan jeg ikke signere for en engelsk klubb før i januar. Jeg vet det er interesse fra klubber i Norge og norsk toppfotball frister veldig. Jeg elsker livet i Norge, og jeg har en norsk kjæreste. Akkurat nå er ingenting avgjort. Jeg fokuserer bare på treningen, så tar agenten min seg av resten, forteller Jones til Fotballkanalen.

Andreas Hopen

92 Artikler