Landslagskapteinen til G18-landslaget klar for Viking – Slår følge med ungt talent fra Stabæk

Tord Salte dro til Lyon og Frankrike som 16-åring i 2015. 3 år senere vender unggutten fra Jæren hjem igjen for å spille for Viking i OBOS-ligaen.

Kommer fra fransk fotball

U-landslagspilleren har vært en viktig brikke på Lyons U19 lag i flere sesonger og har også tidvis hospitert med Ligue 1 klubbens førstelag. Nå blir OBOS-ligaen neste stopp.

Viking har sikret seg en opsjon på Salte, men i første omgang er det snakk om en låneavtale frem til sommeren. Deretter må Bjarne Berntsen og co ta et valg på om de ønsker å hente 19-åringen på permanent basis.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det kun medisinsk test som gjenstår før Salte kan presenteres som Viking-spiller.

Viking var tidligere denne uken linket til Skeid-kaptein Mansour Gueye. Nå kan det virke som om de først og fremst går for Salte.

Ny Midtbanespiller klar

Tidligere denne uken ble det også klart at Stabæk unggutt Kristian Thorstvedt skal spille i mørkeblått denne sesongen. Den unge midtbanespilleren er sønn av tidligere keeper-kjempe Erik Thorstvedt, og har de siste årene utviklet seg i ungdomsavdelingen til Stabæk.

Thorstvedt JR er en offensiv midtbanespiller som kan bekle de fleste posisjoner høyt i banen. Han liker å utfordre og har en spesiell evne til å få med seg ballen i høy fart.

Fotballkanalen tror han fort kan bli en av årets mest spennende unge talenter å følge i OBOS-ligaen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler