TO NYE SPILLERE KLARE FOR FLORØ

Peter Aase forlenger utlånet fra Sogndal. Og i kveld kom også den tekniske kantspilleren, Monir Benmoussa, til enighet med den nyopprykkede klubben.

Tidligere i ettermiddag reiste Monir Benmoussa til Florø for å forhandle om kontrakt, og i 21-tiden ble partene enige. Kantspilleren var på et treningsopphold med klubben tidligere i vinter, der han også spilte en treningskamp mot Lillestrøm. Kontrakten til Benmoussa strekker seg ut 2017, med oppsjon på ett år til. I tillegg ble det endelig formelt klart at Peter Aase går på lån til kystbyen.

Håper å holde han frisk

Benmoussa kommer fra Holmlia og har gått gradene i Vålerenga. Videre gikk turen til Bærum hvor han fikk 34 kamper på to sesonger. I fjor vinter signerte 22-åringen en ettårskontrakt med Fredrikstad, men på grunn av skader ble det ikke mer enn fire kamper i plankebyen.

Florøtrener Terje Rognsø er godt fornøyd med sitt nyeste tilskudd i stallen:

– Vi er opptatt av å signere spillere som virkelig vil til oss. Monir har hele tiden vist et sterkt ønske om å komme til oss, noe vi er svært opptatt av. Vi er klare over at Benmoussa har slitt med skader de siste sesongene, så vi håper at han klarer å holde seg frisk, da ligger forutsetningene til rette for god utvikling her hos oss. I Benmoussa får vi en teknisk god spiller som er god en mot en og kan bekle flere plasser i midtbaneleddet. I utgangspunktet ser vi han som en kantspiller, men han kan også spille inne sentralt, sier Rognsø til Fotballkanalen.

Ikke en typisk «Florø-kant»

Florø sine kantspillere er kjent for å ha svært god kondisjon, og fungerer like godt defensivt som offensivt. Benmoussa har ikke vært en slik spiller tidligere, men det vil Rognsø gjøre noe med:

– Han må nok bli en typisk «Florøkant» så fort som mulig, men han er nok ikke det per dags dato. Så det skal vi jobbe litt med, sier Rognsø.

Henter gammel kjenning

BLIR VÆRENDE
: Peter Aase forlenger utlånet sitt til Florø, og blir med moderklubben i OBOS-ligaen. (Foto: Digitalsport)

I tillegg har Florø fått Peter Aase på lån. Midtbanespilleren var også på lån fra Sogndal på høsten i fjor, og forlenger nå lånet. Overgangen kommer ikke overraskende på, men det har gått lang tid før det formelle har kommet på plass. Aase er en fotrapp indreløper, som har vært med på Florøprosjektet fra starten av, utenom to korte opphold i Sogndal, og et mislykket låneopphold hos Åsane i fjor.

Florø har vært linket til Førdespiss Øystein Myrkaskog, som i fjor var på utlån til Åsane. Men det skal ikke bli aktuelt med en overgang, uten at Florøtrener Rognsø vil utdype det noe mer.

Andreas Hopen

92 Artikler