TIDLIGERE VIKING-BACK HENTER TO NORSKE SPILLERE TIL FÆRØYENE

Maurice Ross er godt kjent for det norske fotballpublikummet både som spiller for Viking og trener for Sola og Egersund. Nå er skotten på plass som hovedtrener for eliteserieklubben Tvøroyrar Bóltfelag på Færøyene og vil ta med seg flere nordmenn til klubben.

Ross har en lang og innholdsrik spillerkarriere fra flere land bak seg og var en del av Viking i perioden 2007-2009. På tampen av karrieren var han også innom Vidar.

Han gjorde stor suksess som Sola-trener og fikk før fjorårssesongen ansvaret for å ta over 2.divisjonsklubben Egersunds når svensken Magnus Powell dro videre til Levanger.

Nå fortsetter Ross spillerkarrieren sin på Færøyene, og med sitt gode nettverk i Norge vil det trolig komme flere spillere fra Norge for å spille fotball på den lille øya.

Etter hva fotballkanalen erfarer er allerede tidligere Sandefjord-keeper Marius Berntzen klar for klubben. Sisteskansen spilte i Ørn-Horten men gikk på lån til FK Fyllingsdalen halvveis i sesongen.

Klar for Færøyene:
Marius Wennersteen Berntzen har vært i flere klubber de siste årene. Her i trneingskamp mot Bryne for gamleklubben Sandefjord. Nå er 22-åringen klar for utenlandsopphold på Færøyene. (Foto: Digitalsport)

Det samme er midtstopper Mats Walberg. Bergens-gutten har tidligere spilt 1.divisjonsfotball for både Bærum og Nest-Sotra. I 2016 spilte han en hel sesong fast for sistnevnte som måtte se opprykket glippe til Florø. Etter å ha vært på prøvespill i Elverum tidligere i vinter blir 23-åringen nå utenlandsproff på Færøyene.

Droppet Elverum for Færøyene:
Mats Walberg ønsket å spille på høyere nivå enn 2.divisjon i årets sesong. Etter å ha trent med Elverum er han nå klar for eliteserien på Færøyene. (Foto: Digitalsport)

Tvøroyrar Bóltfelag er ligaesystemets eldste lag og er et lag bestående av tre mindre klubber som har slått seg sammen. Ross tok over laget i vinter og har allerede hentet flere spillere til klubben.

Det er langt ifra sikkert at de to blir de siste signeringene Ross gjør. Flere spillere vi har snakket med skal ha vært i kontakt med Ross for å diskutere en mulig overgang.

Fotballkanalen

268 Artikler