THODESEN I NY ROLLE HOS NABOKLUBBEN

Foto: Digitalsport

Tor Thodesen vil gjerne være med å løfte fotballen i Tønsberg. Etter flere år i satsingsklubben FK Tønsberg får nå den erfarne treneren ansvaret for å bygge opp naboklubben Eik Tønsberg. Han får rollen som sportssjef men skal også trene klubbens G16-lag.

Thodesen jobber fra før av på idrettslinja på Re Videregående skole, og ble hentet inn i sommer for å prøve å redde FKT fra nedrykk til 3.divisjon. En oppgave som til tross for at resultatene bedret seg ble for utfordrende til slutt.

– Jeg hadde lyst til å jobbe her i byen og bidra, og da er det viktig at man kan identifisere seg med det klubben driver med, og så hjelper det veldig å føle seg ønsket, sier Thodesen til Tønsberg Blad(krever innlogging).

Eik-Tønsberg rykket som følge av omlegging til nytt seriesystem ned til 4.divisjon i år. A-laget trenes av tidligere Asker-keeper Fredrik Purser. Thodesen er spent på hvordan de skal jobbe sammen, men gleder seg til sin nye rolle som sportssjef.

– Det er en stilling som klubben ikke har hatt før på den måten, så vi må finne ut litt sammen hva den skal inneholde, sier han til TB.

For klubben er det viktig å få fart på talentarbeidet, hvor de allerede er godt igang.

– Vi tror at med å drive god spillerutvikling fra de er små vil det komme opp mange gode spillere. For fem år siden lå Eik med brukket rygg når det gjaldt talent- og spillerutvikling, men det har vi gjort noe med. Vi pøser ut med gode spillere. Det var fire guttespillere som debuterte på A-laget i år, og vi er klubben med nest flest spillere på bylag og kretslag i fylket, sier Engseth.

Han er sikker på at Thodesen er riktig mann for å bidra til dette.

– Vi kjenner Tor gjennom mange år som fotballtrener og vet hvilken kompetanse han har. Vi har ønsket å heve det sportslige nivået i klubben, sier Pål Engseth i Eik-styret.

Fotballkanalen

268 Artikler