Tidligere Molde- og Viking-spiller aktuell for Vidar

Den 33 år gamle sentrale midtbanespilleren trener for tiden med Stavanger-laget melder Rogaland Avis (bak betalingsmur).

Daglig leder i klubben, Gaute Johannesen, sier følgende til avisen:

– Han var med oss på trening torsdag og blir nok med oss igjen i dag. Det ville vært spennende. På sitt beste er han en av de beste spillerne som har vært i norsk fotball.

Han fortsetter:

– Han er åpenbart ikke like fit nå som da. Du blir eldre. Men han kan fort ha noen sesonger igjen. Han er en spillertype som flyter veldig på spilleforståelse og er flink til å gjøre andre gode. Da kan du ofte holde lengre enn dem som for eksempel lever på farten.

Flere landskamper for Senegal

Sarpsborg 08 var første stopp for Thioune i norsk fotball, men det var først under Kjell Jonevret i Molde at han virkelig slo igjennom. I 2009 ble han blant annet kåret til årets spiller i Norge når Molde tok sølv i både serie og cup.

I 2012 var han utlånt til Karlsruher i 2. Bundesliga før han ble gjenforent med Jonevret i Viking. Totalt 77 kamper for Molde og 88 kamper for Viking ble det før turen gikk videre til Sanliurfaspor i tyrkisk fotball i 2016.

Han har i tillegg fått totalt 11 landskamper for hjemlandet Senegal siden debuten tilbake i 2006. I fjor ble det 21 kamper for Alta i PostNord-ligaen, og nå ser det altså ut til at karrieren fortsetter på Lassa idrettsanlegg og nivå tre i Norge for 33-åringen.

Les mer om vinterens overganger på vår silly season-side, og se alle bekreftede overganger i OBOS-ligaen og Eliteserien.

Foto: viking-fk.no

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler