THIOUNE KLAR FOR ALTA – «JEG ER FOR UNG TIL Å LEGGE OPP»

Makthar Thioune er klar for et nytt kapittel i karrieren. Den rutinerte midtbanespilleren med en fortid i Molde, Sarpsborg 08 og Viking har nå bestemt seg for å fortsette karrieren i Finnmark. Der blir senegaleseren trener for klubbens 3.divisjonslag samtidig som han fortsetter spiller-karrieren i 2.divisjon med A-laget.

– Jeg har vært i dialog med klubben en måneds tid, og i helga bestemte jeg meg for å slå til. Det er nok ikke alle som ser klubbvalget på samme måte, men jeg synes det er en kjempespennende mulighet. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny utfordring. Jeg er for ung til å legge opp, men må samtidig tenke på hva jeg skal gjøre etter at jeg gir meg som spiller. I Alta IF får jeg sjansen til å spille på et bra nivå og samtidig komme i gang med trenerkarrieren, sier Makthtar Thioune til A-sporten.

Thioune kom til Sarpsborg 08 i 2006 og har siden den gang rukket å bli en rutinert eliteseriespiller i Norge. Foruten to utenlandsopphold(Lån i Karlsruher SC 2012 og Sanliurfaspor i 2016) har 32-åringen spilt i Norge.

– Det er nesten uvirkelig at vi har fått dette til. Dette er i mine øyne den største signeringen i klubbens historie, og det er fantastisk å være med på noe sånt. Jeg må rette en stor takk til alle som har bidratt til å få denne avtalen i havn. Det er en stor dag for oss, fastslår Alta-trener Rune Repvik til lokalavisen.

Alta har dermed hentet et to store profiler i Thomas Braaten og Makthar Thioune og blir absolutt spennende å følge i årets 2.divisjon avdeling 1.

Fotballkanalen

268 Artikler