SUKSESSTRENEREN ER FERDIG I KONGSVINGER

Luis Pimenta har takket nei til å fortsette trenerkarrieren sin i Kongsvinger Fotball. Nå er suksesstreneren klar for nye utfordringer.

p>

(foto: Digitalsport)

Luis Pimenta har gjort stor suksess som hovedtrener i Kongsvinger. Etter opprykket fra 2. divisjon tok de rødkledde OBOS-ligaen med storm og endte til slutt på femte plass. I tillegg til suksessen i ligaen kom KIL til cupfinalen, der de til slutt tapte mot Rosenborg. Nå har Pimenta takket nei til klubbens kontraktforslag, og blir da ikke med Kongsvinger neste sesong, det melder Glåmdalen.

Strukturen trengte å utvikles

Pimenta skrev følgende på sin egen Facebook:

«Etter å ha takket nei til det siste tilbudet fra Kongsvinger IL Toppfotball, anonnserer jeg nå at jeg ikke vil trene laget neste sesong.

Med full respekt for klubbens ressurser, er dette en avgjørelse som kun skyldes min overbevisning om at strukturen rundt 1. laget trengte å utvikles – for å optimalisere potensialet i laget.

Med det vi har oppnådd (mestere i 2015, eliteserie-kvalik i 2016 og cupfinale 2016), har vi ført klubben fra å være det 42. beste laget i Norge til å være nummer 20 i landet.

Noe som først var målet vårt etter fem år.

Og vi har underholdt våre fans med å spille den beste angrepsfotballen i ligaen begge sesonger, mens vi samtidig har utviklet og brukt mange lokale spillere. Vi kan se tilbake på det vi har gjort og være stolte!

Jeg legger ut her en takknemlig tanke til alle som har vært involvert – fra våre fantastiske spillere til dedikerte mennesker i k lubben. Våre sponsorer og en spesiell takk til våre lojale supportere i Kongsvinger Supporterklubb som alltid trodde på at vi ville få dem til å smile igjen.

En ny, gyllen side er blitt skrevet.

Det har vært en ære!»

Takket nei til to tilbud

Pimenta fikk først et tilbud som han takket nei til, men Kongsvinger sitt andre tilbud var heller ikke nok til å beholde suksesstreneren fra Portugal.

– Det er riktig at Luis har sagt nei. Vi ga ham et opprinnelig tilbud som han takket nei til. Da måtte vi strekke oss lengre, men mandag formiddag ga han beskjed om at han takket nei til det tilbudet også, sier sportslig leder Espen Nystuen til Glåmdalen.

Andreas Hopen

92 Artikler