STORTALENT FRA BERGEN KLAR FOR NY KLUBB

Mads Berg Sande ble nylig tatt ut på G19-landslaget og trente tidligere i vinter med det danske storlaget Brøndby. Nå er midtbanetalentet fra Bergen klar for ny klubb.

18-åringen har representert Norge på alle landslagsnivåer fra G16 til G19 og var også med i troppen Eirik Horneland har plukket ut som skal kjempe om EM-billett i England denne måneden. I troppen finnes også mer kjente navn som Rafik Zekhnini(Odd) og Kristoffer Ajer(Kilmarnock/Celtic). Samtidig som mange av lagkameratene på landslaget allerede har solid med tippeliga-erfaring har Sande spilt i 2.divisjon for FK Fyllingsdalen. Etter at klubben rykket ned til nivå 4 i fjor, har unggutten vært på klubbjakt, med nok av interessante tilbud oppe til vurdering hos familien og agent Stig Lillejord.

Flere klubber fra både OBOS-ligaen og Eliteserien har vist interesse, og det danske storlaget Brøndby inviterte Sande over i Februar på et treningsopphold. Allikevel har han bestemt seg for å fortsette karrieren i 2.divisjon og har signert en kontrakt med Fana.

Klubbens hjemmesider skriver at «Spilleren har vært tydelig på at spill for Fana IL Fotball under Patrik Hanssons ledelse er det rette steget i karrieren med mål om videre utvikling».

At Sande nå velger å spille fast i 2.divisjon fremfor en usikker tilværelse i en klubb som Åsane eller Sandnes/Ulf virker som et fornuftig trekk. Holder han samme nivå som han viste i fjor, og opprettholder sin status på landslaget vil det garantert komme nye muligheter for Sande høyere opp i ligasystemet.

I mellomtiden vil den offensive midtbanespilleren fortsette utviklingen i 2.divisjon avdeling 2.

Se fullstendig spillerstatistikk på spilleren her: Mads Berg Sande

Fotballkanalen

268 Artikler