STANGET START TIL TOPPEN AV OBOS-LIGA TABELLEN

89 minutt står på klokka når Kjell Rune Sellin står aleine med Håkon Opdal, men spissen bommer. Like etterpå stikker Start av med alle poengene.

>16. mai er regnet som fotballens festdag. En kamp som ofte betyr litt ekstra for spillere og supporterne. Årets utgave på Sør Arena ble ikke noe unntak.

Som tatt ut fra læreboka

“Heltane fra Sørlandet” runge over stadion, og den våte kunstgressmatta glinset i flomlysene da lagene entret Sør Arena. Et heltent hjemmelag med full kontroll i den første omgangen, og det lønnet seg. Etter halvtimen spilt blir det slått en nydeleg langpasning ut mot Espen Børufsen som tar med seg ballen i mottaket. På andre touchet dunker kantspilleren ballen inn foran mål, og der venta en målsnik frå Nederland. Niels Vorthoren brøyter vei og setter ballen kontant i mål frå kloss hold. Ei scoring tatt ut av læreboka. Sandnes Ulf skaper lite i første omgang, men får til ein liten sluttspurt før pause. Etter et massivt press mot Start sin boks får hjemmelaget tak i ballen. I stedet for å klarere roter vertene det til for seg, og mister ballen til Sandnes Ulf. Ballen ender til slutt hos Oddbjørn Skartun inne i feltet, og sogningen lar seg ikke be to ganger. Den tidlegere Bryne-spissen rapper til og setter den i det nærmaste hjørnet, like før dommar Hauge blåser for halvtid.

Dramatiske sluttminutt

Andre omgang var preget av langt lavere kvalitet enn den første. Få store målsjanser fra noen av lagene, men like før slutt er gjestene frå Sandnes frampå igjen. Kjell Rune Sellin får ballen på 25-meter, drar av en midtstopper før han er aleine med Håkon Opdal. Der spissen vanlegvis er sikker som banken, skyt trønderen ballen like til side for målet. Like etter får Start hjørnespark, og der Sellin bommer, har ikke Start tenkt å bomme på sine sjanser. Hjørnesparket blir slått på Simon Larsen som stusser videre bak i feltet, inne i en flokk av Sandnes-spillere dukka innbytter Dennis Antwi opp, og spissen stanger inn seiersmålet til full jubel, så mye jubel at en russ entra banen for å feire med den ghanesiske matchvinneren.

– Det handler ikke om hvor mye jeg spiller, men om måla jeg scorer

Matchvinneren Dennis Antwi var ein populær mann etter kampen. Spissen ble benket til fordel for Abu, som fekk sin første kamp frå start, men målscoreren var ikke misfornøyd med å måtte sitte på benken:

– Vi har veldig gode spillere, både på benken og blant de som starter. For meg er det en del av fotballen, jeg siter å leser spillet, og så er jeg klar for å komme inn å bidra. Det er ingen som spør om hvor mange minutter ein spiss spiller, men de spør om hvor mange mål han scorer. Om jeg bare spiller fem minutt går det greit, så lenge jeg scorer, forteller en diplomatisk Antwi.

Antwi er ikke blant de største spillerne ute på bana, men han vant hodeduellen inne i møljen av spillere. Grunnen skal i følge hovedpersonen være at han har gjort hjemmeleksa si før oppgjøret.

– Vi har sett på film hvordan de oppfører seg på dødballer. Jeg visste hvordan de kom til å angripe ballen, så da var det bare å være i forkant, forklarer målscoreren.

Øvde på scoringa før kampen

Scoringen til Niels Vorthoren var som tatt ut av en lærebok. En lang ball ut på kant, som ble slått hardt inn foran mål, en scoring som noen av spillerne øvde lenge på i forkant av oppgjøret, en av de var Espen Børufsen:

– Det er gøy å se at vi får uttelling på det vi trener på. Hele angrepet var egentlig veldig bra, og så er det deilig å se at Vorthoren kommer først på det innlegget, sier Børufsen som har stått bak mange av Starts mål denne sesongen.

Smiler bredt:
Espen Børufsen har all grunn til å smile etter seieren mot Sandnes Ulf. Foto: Andreas Hopen

– Det er utrolig deilig å se at sjansen deres ikke går inn, og enda deiligare å se at vår går inn like etterpå. Det har mye å seie for følelsen man sitter igjen med etterpå, forteller Børufsen som ikke er fornøyd med andreomgangen til Start, noe trenar Steinar Pedersen er enig i.

– I dag er det først og fremst deilig å få tre poeng. Om det er fortjent, eller ikke kan andre diskutere. Det er slik fotballen er. Vi spiller ein god førsteomgang, men kvaliteten faller en del i andre omgang, sier Pedersen som i pausen byttet ut Heikkilä til fordel for Vikstøl for å vende spillet enda mer.

Står distansen

Start har scoret mye mål på slutten av kampene i OBOS-ligaen. Steinar Pedersen har tidlegere sagt at laget er veldig godt trent i år, men tror ikke at det er grunnen til at laget står distansen helt ut.

– Det er nok flere grunner, og det at vi er sterke fysisk er nok en av dei, men selvtilliten tror jeg er enda viktigare, sier Pedersen, en påstand som støttes av Børufsen

– Jeg tror det går mest på selvtilliten. Vi tør å prøve hele tiden, og vi vet at vi er kapable til å avgjøre i sluttminuttene, en tanke vi kanskje ikke hadde i fjor, avslutter kantspelaren.

Start: (4-4-2): Håkon Opdal – Eirik Wichne, Simon Larsen, Tapio Heikkilä (Rolf Daniel Vikstøl 46 min), Henrik Robstad – Daniel Aase (Tobias Christensen 83 min), Gundmundur Kristjansson, Erlend Segberg (Dennis Antwi 66 min), Espen Børufsen – Niels Vorthoren, Abubakar Alyiu Ibrahim

Sandnes Ulf: 4-3-3: Saku-Pekku Sahlgren, Viljar Vevatne, Nicolai Geertsen, Mads Nielsen, Kenneth Sola – Remi Johansen, Roy Miljeteig, Vidar Nisja – Kent Håvard Eriksen (Tomas Kristoffersen 74 min), Kjell Rune Sellin, Oddbjørn Skartun

Sør Arena

16.05.2017

Start – Sandnes Ulf 2-1 (1-1)

Tilskuertall: 3835

Gult kort: Tobias Christensen, Start

Andreas Hopen

92 Artikler