«SPIDERMAN» KLAR FOR NY OSLO-KLUBB

Kamil Olsztynski(29) er allerede et kjent navn for de som liker å følge med på norsk 2.divisjon. Den polske keeperen har i flere år preget ligaen med sin energiske stil som burvokter for både Gjøvik/Lyn og Lørenskog. Nå er han klar for sin tredje 2.divisjonsklubb.

(Foto: Digitalsport)

I går bekreftet Grorud på sine hjemmesider at de har signert polakken på en toårskontrakt. Keeperen gleder seg til å bidra med sin rutine og ønsker å kjempe i toppen med Grorud.

– Jeg har kommet til Grorud for å bli en del av et lag som har sjansen til å rykke opp til OBOS-ligaen. Det er et mål for både meg og klubben, sier han til Fotballkanalen.

kamil-grorud Vil kjempe i toppen:
Den nysignerte Grorud-keeperen ønsker å kjempe i toppen med sin nye klubb. (Foto: Grorud sine hjemmesider)

– Jeg har masser av erfaring i denne ligaen, og vil bruke den til å gi laget den defensive tryggheten som behøves. Dessuten elsker jeg måten Grorud ønsker å spille fotball på, og jeg føler meg trygg på at mine ferdigheter med beina og som «sweeper» kan brukes når vi skal gjøre «free spilling» forteller han og smiler.

Olsztynski har trent med flere klubber på høyere nivå og etter hva Fotballkanalen erfarer hadde minst en klubb i OBOS-ligaen vært i kontakt med sisteskansen.

Noe han også bekrefter selv.

– I forrige måned fikk jeg en forespørsel fra Tromsdalen. De lurte på om det var aktuelt for meg å flytte til Tromsø. Men så kom Grorud på banen, og de viste mer konkret interesse og handlet raskt. Derfor valgte jeg dem, forteller keeperen.

Tidligere i år trente han også med Start og Vålerenga. Sistnevnte har han fått trene med ved flere anledninger tidligere.

Keeperlandet Polen

Ingen land produserer flere keepere enn Polen. I Tippeligaen har vi blant annet Lukasz Jarozinski i Strømsgodet og Branns Piotr Lecijewski. Sistnevnte ble kårets til Tippeligaens beste keeper i årets sesong.

Fotball 11. November 2012 Tippeligaen Brann Stadion Brann - Tromsø 0 - 2 Piotr Lecijewski (R) , Brann mottok prisen som årets spiller fra Brann Bataljonen Foto: Astrid M. Nordhaug Årets keeper:
Piotr Lecijewski ble kåret til årets keeper i Tippeligaen. Olsztynski forteller at polakkene dyrker keeperollen i hjemlandet. Foto: Digitalsport

På spørsmål fra Fotballkanalen om hvorfor polske keepere blir så gode, har Olsztynski følgende tanker:

– Haha, vi er overalt. I Polen har keeperne ofte heltestatus. Jeg tror kanskje mange unge spillere ønsker å bli keeper på grunn av historien med gode keepere som Dudek, Tomaszewski og Mlynarczyk. Vi har også en rekke keeperskoler hvor alt fokus er på keeperen, forteller han.

– Selv kommer jeg fra samme keeperskole som Fabianski(Lukasz Fabianski, Polsk landslagskeeper og keeper i Premier League-klubben Swansea red.anm.)

Shala signert ny kontrakt

En annen som har signert kontrakt med Grorud er Bardh Shala. Den tidligere Godset og Vålerenga-spissen var skadeplaget etter comebacket på fotballbanen i fjor, men rakk å bli landets mest effektive spiss hvis man ser på antall mål per minutt på banen. Holder han seg skadefri i vinter har Grorud matchvinnere i begge enden av banen i 2017.

[twitter]https://twitter.com/fotballkanalen/status/795613501209399296[/twitter]

Fotballkanalen

268 Artikler