SOGNDAL HENTER MIDTBANESPILLER FRA SANDNES ULF

24-åringen fra Mandal slo ikke gjennom sist han var i Tippeligaen, men etter en god sesong for Sandnes i OBOS-ligaen får han en ny sjanse på det øverste nivået.

<
p>(foto: Digitalsport)
Erik Schulze som opprinnelig kommer fra Mandal har de siste årene spilt for Strømmen og Sandnes Ulf i OBOS-ligaen. I 2015 spilte midtbanespilleren under tidligere Sogndal-spiller Espen Olsen, men nå tar han steget opp til Eliteserien. Schulze blir dermed den andre mandalitten i troppen til Sogndal, fra før spiller Martin Ramsland i hvitt, som spilte i lag med Schulze i Strømmen.

En ung spiller med ambisjoner

Schulze spilte i fjor 31 kamper og scoret tre mål fra sin midtbaneposisjon i Sandnes Ulf. En midtbanespiller som sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, omtaler som en hardtarbeidende spiller:

– Vi er veldig glad for å få Eirik (Schulze) til Fosshaugane. Han er en løpssterk og hardtarbeidende midtbanespiller som er ung og har ambisjoner, sier Flo til klubbens hjemmesider.

Les også: Spiss forlater Sogndal

Schulze startet karrieren sin i Mandalskameratene, før han i 2011 meldte overgang til Viking. Etter bare tre kamper i Tippeligaen for de mørkeblå gikk turen i 2013 videre til Strømmen, hvor han fikk stor tillit under Espen Olsen. I 2016 gikk midtbanespilleren gratis til Sandnes Ulf, hvor han har hatt en god sesong for de lyseblå.

Vil etablere seg i Eliteserien

Selv gleder mandalitten seg til å komme i gang for Sogndal i Eliteserien:

– Jeg kommer hit for å etablere meg som Eliteserie-spiller. Jeg har ambisjoner om å spille meg inn på laget, sier sørlendingen til klubbens hjemmesider.

Andreas Hopen

92 Artikler